VT127 nov - 12:00
VT227 nov - 16:00
VT328 nov - 13:00
QUALI28 nov - 15:00
RACE29 nov - 15:10

Albon zegt niet gevoelig te zijn voor negatieve berichten in de media

Albon zegt niet gevoelig te zijn voor negatieve berichten in de media
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Terwijl de media druk speculeert over zijn toekomst, laat Red Bull-coureur Alexander Albon zich daardoor niet beïnvloeden. Althans dat is wat de Brits Thaise coureur in de aanloop naar het raceweekend op Imola laat weten.

In de twee laatste F1-races kwam Albon niet tot het scoren van punten. In Rusland viel hij uit en in Portugal kwam de teamgenoot van Max Verstappen niet verder dan een teleurstellende en puntloze twaalfde plaats en werd hij door Verstappen op een ronde gezet. Hij zal alle zeilen moeten bijzetten om op Imola de Red Bull-teamleiding ervan te overtuigen dat hij de juiste man is voor het tweede Red Bull-stoeltje van 2021. Dit terwijl Sergio Pérez en Nico Hülkenberg in verband worden gebracht met 'zijn' F1-stoeltje bij Red Bull Racing.

"Ik denk niet dat dat mijn probleem is", steekt Albon van wal tegenover Motorsport.com. "Ik bedoel, het is mijn doel om bij het team te blijven. Ik heb alle vertrouwen in mijn eigen capaciteiten. De genoemde namen [Pérez en Hülkenberg] zeggen mij niet zoveel. Ik ben alleen maar gefocust op mijn eigen werk. Ik weet dat ik moet presteren, maar er zijn geen vastgestelde doelen in termen van statistieken of zo, het gaat puur om verbetering."

Vervolgens legt Alex Albon uit dat wat de media over hem schrijft geen enkele invloed op hem heeft. "Niet om lullig te doen, maar niet van wat jullie [de media] schrijven is van invloed op hoe ik rijd. Ik richt me alleen maar op mijn eigen taak, gefocust op wat ik moet doen om mezelf te verbeteren. Het maakt mij niets uit hoe de media over mij schrijft, ik heb alleen met mezelf en het team te maken. En natuurlijk de rondetijd in de auto", rond de Red Bull-coureur af.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Peiling
Albon erin of eruit: Wie zit er in 2021 naast Verstappen in een RB16b of RB17?
Volgende F1 Grand Prix
Bahrein
vrijdag 27 november 2020
12:00 - 13:30Eerste vrije training
16:00 - 17:30Tweede vrije training
zaterdag 28 november 2020
13:00 - 14:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 29 november 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Bahrein
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste F1-nieuws en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Dat Max Verstappen in 2020 geen wereldkampioen wordt is inmiddels wel duidelijk. Maar de Nederlander is de enige die het de Mercedes-coureurs moeilijk kan maken. Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.