VT1uitslag
VT2uitslag
VT3AFGELAST
QUALIuitslag
RACE12 jul - 15:10

Albon was onder de indruk over zijn aanstelling bij Red Bull

Albon was onder de indruk over zijn aanstelling bij Red Bull
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Alexander Albon geeft toe dat hij erg onder de indruk was toen hij bij het grote Red Bull Racing aankwam. De Thaise Brit geeft zelfs toe dat hij het erg intimiderend vond, toen hij bij het team arriveerde.

Na de zomerstop werd Alexander Albon gepromoveerd van Toro Rosso naar Red Bull Racing. De Red Bull-teamleiding vond dat het tijd was om Pierre Gasly uit zijn lijden te verlossen en liet Albon zijn plaats innemen, terwijl Gasly terugging naar Toro Rosso. Sinds zijn optreden voor Red Bull Racing heeft Albon niets minder dan goed gepresteerd. Er mag vooral niet vergeten worden dat hij een rookie is, en dat hij naast een van de beste Formule 1-coureurs rijdt, Max Verstappen.

"Het eerste telefoontje wat ik kreeg [na Hongarije] was iets heel intimiderends, maar ik voelde dat ik het aankon. Ik ben erg blij met de races die ik tot nu toe heb gereden. En het voelt helemaal goed dat ik ook volgend jaar voor Red Bull mag rijden, dat betekent heel veel voor me", laat Albon door AUTOhebdo optekenen.

Albon, die toegeeft dat zijn eerste stappen in de Red Bull - als rookie - stressvol waren. Plotseling stond hij aan de voorzijde van het veld, te midden van de grote namen in de sport. "Ik vroeg mezelf af, hoe ik de 'grote namen' in de sport zou zien", vervolgt hij. "Maar ik bevond me in een vrijwel identieke situatie als vóór het seizoen. Maar ik heb al in soortgelijke situaties gezeten, en ik voelde me al snel op mijn gemak. Er waren in Spa [zijn eerste optreden voor Red Bull Racing, red.] veel dingen die door mijn hoofd gingen, maar zodra we de helm opzetten, telt het andere niet meer en zijn we gefocust."

Niet alleen het team is blij met de prestaties van Albon, want ook Max Verstappen is meer dan tevreden over de keuze van de Red Bull-teamleiding. "Alex is aardig en relaxed. Hij wordt gewaardeerd binnen het team, hij is snel en weet punten voor het team binnen te slepen. Hij heeft de afgelopen 12 maanden veel meegemaakt, maar is een verstandige keuze geweest van het team. Zijn prestaties hebben er onder andere aan bijgedragen dat het team voor hem ging", aldus Max Verstappen.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.