Albon was onder de indruk over zijn aanstelling bij Red Bull

Alexander Albon geeft toe dat hij erg onder de indruk was toen hij bij het grote Red Bull Racing aankwam. De Thaise Brit geeft zelfs toe dat hij het erg intimiderend vond, toen hij bij het team arriveerde.

Albon was onder de indruk over zijn aanstelling bij Red Bull
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Na de zomerstop werd Alexander Albon gepromoveerd van Toro Rosso naar Red Bull Racing. De Red Bull-teamleiding vond dat het tijd was om Pierre Gasly uit zijn lijden te verlossen en liet Albon zijn plaats innemen, terwijl Gasly terugging naar Toro Rosso. Sinds zijn optreden voor Red Bull Racing heeft Albon niets minder dan goed gepresteerd. Er mag vooral niet vergeten worden dat hij een rookie is, en dat hij naast een van de beste Formule 1-coureurs rijdt, Max Verstappen.

"Het eerste telefoontje wat ik kreeg [na Hongarije] was iets heel intimiderends, maar ik voelde dat ik het aankon. Ik ben erg blij met de races die ik tot nu toe heb gereden. En het voelt helemaal goed dat ik ook volgend jaar voor Red Bull mag rijden, dat betekent heel veel voor me", laat Albon door AUTOhebdo optekenen.

Albon, die toegeeft dat zijn eerste stappen in de Red Bull - als rookie - stressvol waren. Plotseling stond hij aan de voorzijde van het veld, te midden van de grote namen in de sport. "Ik vroeg mezelf af, hoe ik de 'grote namen' in de sport zou zien", vervolgt hij. "Maar ik bevond me in een vrijwel identieke situatie als vóór het seizoen. Maar ik heb al in soortgelijke situaties gezeten, en ik voelde me al snel op mijn gemak. Er waren in Spa [zijn eerste optreden voor Red Bull Racing, red.] veel dingen die door mijn hoofd gingen, maar zodra we de helm opzetten, telt het andere niet meer en zijn we gefocust."

Niet alleen het team is blij met de prestaties van Albon, want ook Max Verstappen is meer dan tevreden over de keuze van de Red Bull-teamleiding. "Alex is aardig en relaxed. Hij wordt gewaardeerd binnen het team, hij is snel en weet punten voor het team binnen te slepen. Hij heeft de afgelopen 12 maanden veel meegemaakt, maar is een verstandige keuze geweest van het team. Zijn prestaties hebben er onder andere aan bijgedragen dat het team voor hem ging", aldus Max Verstappen.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

Volgende F1 Grand Prix
GP Australië
vrijdag 13 maart 2020
02:00 - 03:30Eerste vrije training
06:00 - 07:30Tweede vrije training
zaterdag 14 maart 2020
04:00 - 05:00Derde vrije training
07:00 - 08:00Kwalificatie
zondag 15 maart 2020
06:10 - 08:10Race
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.