VT1 9 okt - 11:00
VT2 9 okt - 15:00
VT310 okt - 12:00
QUALI10 okt - 15:00
RACE11 okt - 15:10

Albon verwacht slijtageslag: "Sommige coureurs hadden het nu al zwaar"

Albon verwacht slijtageslag: "Sommige coureurs hadden het nu al zwaar"
© Getty Images/Red Bull Contentpool | Alexander Albon in actie tijdens VT3 op Circuit Mugello 2020

Alexander Albon wist zich knap te kwalificeren op de vierde startpositie. De baan in Toscane is een fysieke aanslag op alle coureurs, maar de een is er beter tegenop gewassen dan de ander. Daar kwam Alex Albon achter, nadat hij de onboard videobeelden terugkeek.

Vooral de bochten 6, 7, 8 en 9 zijn erg zwaar. De bochten volgen elkaar in hoog tempo op en de G-krachten lopen op tot bijna 6. De race op Mugello wordt verreden over 59 ronden en dat zal sommige coureurs zwaar vallen. Zo klaagde Renault-coureur Daniel Ricciardo over de boardradio, dat hij na de kwalificatieronde even op adem moest komen. Alexander Albon verwacht meer van dit soort situaties tijdens de race.

"Om eerlijk te zijn, in de kwalificatie was alles relatief eenvoudig, maar in de race voorzie ik echt moeilijkheden", zei Albon tegen Sky Sports. "Zelfs vandaag (zaterdag), toen we nogal wat ronden reden, in de beelden genomen door de camera's aan boord, was het duidelijk dat sommige rijders - ik zal niet precies zeggen wie precies - hun hoofd met hun helm tegen de rand van de auto moesten laten rusten. Maar morgen moeten we bijna zestig rondjes rijden!", glimlacht de Thaise Brit.

"Over het algemeen zal het fysiek erg zwaar worden, maar we moeten goed op de banden letten, dus de snelheden zullen iets lager zijn. Maar de G-krachten op deze baan zijn redelijk vergelijkbaar met die in Singapore, hoewel ze hier nog steeds anders zijn, alleen fysiek, en er zijn meer psychologisch vanwege de grindbakken en de muren en andere factoren. Hier moet je de hele tijd op vol gas rijden, en dit heeft voor invloed op de nek, en het zal daardoor ook mentaal zwaar worden", weet Albon.

De vooruitzichten zoals Albon ze schetst beloven wat voor de race. De formation lap begint vandaag om exact 15:10 uur. Daarna gaan de startlichten uit en begint de race. Het wordt niet alleen zwaar voor de coureurs omdat de G-krachten erg hoog zijn, maar ook de temperatuur gaat flink stijgen. Er wordt gesproken over temperaturen die richting de 30 graden plus gaan.

De Thaise Brit heeft zijn team voor het eerst in weken een volledige Red Bull line-up op de tweede startrij gegeven. Daarmee kan het team een strategische aanval uitvoeren op Mercedes. Dat is waar het team de hoop op heeft gevestigd. Zo liet de teambaas van Red Bull na de kwalificatie weten.

Vacature - MotorsportZ is op zoek naar F1-schrijftijgers (m/v) die autosport in hun aderen hebben vloeien en alles willen weten. Wat we onder andere nodig hebben zijn mensen van tenminste 16 jaar oud die in goed Nederlands een mooi en boeiend stukje kunnen schrijven. Geïnteresseerd of ken jij zo iemand? Check hier de vacature.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Peiling
Vind jij dat F2-coureur Mick Schumacher klaar is voor de Formule 1?
Volgende F1 Grand Prix
Eifel (Duitsland)
vrijdag 09 oktober 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 10 oktober 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 11 oktober 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Eifel (Duitsland)
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.