VT31 okt - 10:00
QUALI31 okt - 14:00
RACE 1 nov - 13:10

Albon tevreden met zijn 'nieuwe' RB16: "Gat met Mercedes kleiner"

Albon tevreden met zijn 'nieuwe' RB16: "Gat met Mercedes kleiner"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Zaterdag werd er bij Red Bull stiekem een klein feestje gevierd. Red Bull heeft het gat met Mercedes weer verder verkleind. De stap voorwaarts is te danken aan pakket upgrades wat het team van Max Verstappen en Alexander Albon heeft meegebracht naar de Nürburgring.

Terwijl Max Verstappen zich als derde kwalificeerde reed zijn teamgenoot Alexander Albon op de Nürburgring naar een ietwat teleurstellende vijfde startpositie. Toch is de Thaise Brit tevreden met het resultaat van het nieuwe pakket upgrades wat Red Bull naar de ring in de Eifel bracht.

"Die [laatste] ronde in Q3 was niet mijn beste ronde, maar onze auto voelde echt eens stuk beter aan. De balans voelde erg goed aan. Er zijn hier en daar nog wel wat dingetjes die we kunnen verbeteren, maar dat is niet zo gek als je maar één vrije training hebt gereden. Er zit nog meer in, ook omdat ik een foutje maakte in de laatste bocht. We hadden vandaag absoluut voor Leclerc kunnen staan", legt Albon vanaf de Nürburgring uit ten overstaan van onder andere Motorsport.com. "Het feit dat we maar één vrije training hebben gehad, speelde bij mij een best wel een rol. Ook al was het voor niet echt helemaal nieuw, want het had wat weg van mijn tijd in F3 en F2."

Het ontbreken van de vrijdagtrainingen schopte het schema van Red Bull behoorlijk in de war. "We waren van plan om met beide auto's verschillende dingen uit te proberen. De ene auto zou met de 'oude' onderdelen tijden en de andere met de vernieuwingen. Dan was het team in staat geweest om het verschil te meten. Maar omdat we maar één sessie ter beschikking hadden hebben we uiteindelijk beide auto's met de nieuwe onderdelen uitgerust", aldus Albon. "Het gevoel is goed. De auto voelde meteen vanaf het begin sneller aan. Ik kan er goed mee uit de voeten, het is een weer eens stap in de goede richting. Het brengt ons dichterbij aan Mercedes."

Een en ander verklaart meteen dat Red Bull het plan had om Albon op vrijdag met de 'oude' onderdelen te laten rijden. Want toen beide sessies werden afgelast besloot het team van vrijdag op zaterdag de RB16 van Albon van een nieuwe chassis te voorzien, zodat ook hij in VT3 met de nieuwe onderdelen kon rijden.

Vacature - MotorsportZ is op zoek naar F1-schrijftijgers (m/v) die autosport in hun aderen hebben vloeien en alles willen weten. Wat we onder andere nodig hebben zijn mensen van tenminste 16 jaar oud die in goed Nederlands een mooi en boeiend stukje kunnen schrijven. Geïnteresseerd of ken jij zo iemand? Check hier de vacature.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Peiling
Lewis Hamilton heeft voor 2021 nog geen nieuw contract. Wat gaat hij doen?
Volgende F1 Grand Prix
Portugal
vrijdag 23 oktober 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 24 oktober 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 25 oktober 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Portugal
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.