VT1uitslag
VT2uitslag
VT3 8 aug - 12:00
QUALI 8 aug - 15:00
RACE 9 aug - 15:10

Singapore is 'thuisrace' voor Albon: "extra steun van familie"

Singapore is 'thuisrace' voor Albon: "extra steun van familie"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Alexander Albon heeft zich in de eerste twee races voor Red Bull Racing knap geweerd en nam vanuit België acht en Italië negen punten mee. Na Europa verplaatst het Formule 1-circus zich naar Azië en Albon is nieuwsgierig hoe het hem in Singapore zal vergaan.

"Singapore is de eerste verre bestemming in de tweede helft van het seizoen en ik kijk er naar uit", steekt Albon van wal. "Het Marina Bay Street Circuit is nieuw voor mij en het wordt de eerste keer dat ik daar rijd, dus ik ben nieuwsgierig hoe het daar zal zijn."

"Ik heb gehoord dat het een fysiek zwaar circuit is, omdat het zo vochtig is en de race zo lang duurt, plus het is een stratencircuit waar ieder foutje onmiddellijk wordt afgestraft. Het denk dat het leuk gaat worden, in het bijzonder omdat ik nog nooit onder dergelijke omstandigheden heb geracet."

"Singapore is als een soort thuisrace voor mij, omdat we erg dicht bij Thailand zitten, dus ik kan rekenen op extra steun van mijn familie en sponsoren en dat maakt het dus weer extra spannend. Na de sessie in de simulator en de voorbereidingen met het team, kijk ik er naar uit om weer plaats te nemen in de RB15 en te gaan rijden in het kunstlicht!", aldus Alex Albon.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
Groot-Brittannië (2)
vrijdag 07 augustus 2020
12:00 - 13:30Eerste vrije training
16:00 - 17:30Tweede vrije training
zaterdag 08 augustus 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 09 augustus 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Groot-Brittannië (2)
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.