Albon misschien toch racen in 2021? 'De kans dat hij wordt ingezet is aanwezig'

Door het besluit van Red Bull Racing om Sergio Pérez een stoeltje naast Max Verstappen te geven, heeft Alexander Albon geen stoeltje voor komend seizoen. De Thaise Brit krijgt de test- en reserverol bij het Oostenrijkse team. Maar Helmut Marko is ook bereid om Albon uit te lenen aan een ander team, mocht die gelegenheid zich voor doen.

Albon misschien toch racen in 2021? 'De kans dat hij wordt ingezet is aanwezig'
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Adviseur en hoofd van het Red Bull ontwikkelingsprogramma dr. Helmut Marko heeft laten weten dat mocht een ander team Albon een stoeltje aanbieden, dat het team zich niet al te moeilijk zal opstellen. Alhoewel de indrukken die Alexander Albon dit seizoen achterliet niet geweldig zijn, geeft het team hem alsnog het vertrouwen om gelinkt te blijven aan het team. Dit doormiddel van een rol als test- en reservecoureur bij het team van Red Bull en het zusterteam van AlphaTauri.

Tijdens het gesprek met Autosport vertelde Marko over de rol die Albon binnen het team gaat vervullen: “We hebben hem [Albon] gegarandeerd dat hij veel zal gaan testen. (…) Hij zal veel plaatsnemen in onze simulator en zal ook in de rol als reservecoureur tijdens een aantal raceweekenden rijden. Het gaat bij ons namelijk om vier auto’s waar hij in kan rijden.”

Marko vervolgt: “De kans dat hij ingezet zal worden (als racecoureur) is aanwezig. Mocht deze situatie zich voordoen, zijn we ook bereid om hem op korte termijn aan een ander team uit te lenen. Dan krijgt hij alsnog racekilometers. Dit is dus niet het einde.”

De gedachte om Albon uit te lenen aan een ander team is niet gek. Carlos Sainz jr. reed in zijn tijd als Red Bull-junior ook bij Renault F1. Daarnaast waren er dit seizoen drie coureurs die vanwege een besmetting met het coronavirus niet in actie konden komen. De kans dat er volgend jaar ook nog een aantal besmettingen op het paddock zullen plaats vinden is reëel.

Dit betekent dat Red Bull denkt dat er een kans voor Albon bestaat om in 2021 terug te keren in een race. Dus naast een invalbeurt in een Red Bull of AlphaTauri sluiten ze een ander team ook niet uit.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1Alexander AlbonAlphaTauriCoronavirusCOVID19F1 nieuws 2020F1 nieuws 2021Formule 1 2021Helmut MarkoRed Bull F1
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Emilia-Romagna
vrijdag 16 april
Eerste vrije training
11:30 - 12:30
Tweede vrije training
15:00 - 16:00
zaterdag 17 april
Derde vrije training
12:00 - 13:00
Kwalificatie
15:00 - 16:00
zondag 18 april
Race
15:00 - 17:00
Meer Emilia-Romagna GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.