Albon krijgt tot en met Mexico om zich te bewijzen

Alexander Albon heeft nog vier races om zijn vaardigheden aan de teamleiding van Red Bull te laten zien. De Thai is de eerste in lijn om in 2020 de teamgenoot van Max Verstappen te worden.

Albon krijgt tot en met Mexico om zich te bewijzen
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Op de vraag of Alexander Albon de beste papieren in handen heeft om volgend jaar de teamgenoot van Max Verstappen te worden antwoordt dr. Helmut Marko: "We hebben eerder gezegd dat we nog wat langer wilde wachten, maar van wat we tot nu toe gezien hebben: Ja", aldus Marko tegenover Motorsport-Total.

De Oostenrijkste Red Bull-scout wil niet te lang wachten met het nemen van een besluit. Naast De Thai zijn ook Daniil Kvyat en Pierre Gasly in de running voor het felbegeerde zitje. "Na Mexico moeten we weten met wie we verder gaan."

Met de geruchten dat Nico Hülkenberg een kans zou maken, maakt Marko korte metten. "We hebben een Red Bull-juniorenprogramma, waaruit onze huidige coureurs zijn gekomen. Hülkenberg past helemaal niet in ons programma. Als Albon levert, waarom zouden we er dan nog een bijhalen?", aldus Marko.

"Albon is tot nu toe goed bezig geweest. Hij heeft bijvoorbeeld nog nooit in Singapore gereden en is veruit de snelste rookie en we hebben een sterke teamgenoot nodig voor Max. Ook ten aanzien van het constructeurskampioenschap."Formule 1 podcast

GP Brazilië 2019 - Nabeschouwing: Een terugblik op de spectaculaire Grand Prix van Brazilië die dit weekend verreden werd op het circuit Autodromo Jose Carlos Pace, dat beter bekend staat als Interlagos.
Klik en beluister

Volgende F1 Grand Prix
Abu Dhabi (VAE)
vrijdag 29 november 2019
10:00 - 11:30Eerste vrije training
14:00 - 15:30Tweede vrije training
zaterdag 30 november 2019
11:00 - 12:00Derde vrije training
14:00 - 15:00Kwalificatie
zondag 01 december 2019
14:10 - 16:10Race
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.