Albon hoopte op meer in Abu Dhabi, maar is "toch tevreden"

Alexander Albon kwam op Yas Marina Circuit als zesde over de eindstreep. Een beetje jammer voor de Thaise Brit, want hij had er vooraf toch iets meer van verwacht. Toch kan de rookie uit Londen tevreden terugkijken op een goed debuutjaar.

Albon hoopte op meer in Abu Dhabi, maar is "toch tevreden"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Alex Albon startte de Grand Prix van Abu Dhabi vanaf de derde startrij. Tijdens de race kon hij door omstandigheden en gebrek aan ervaring geen potten breken. "De race ontvouwde zich niet zoals we vooraf gedacht hadden, maar hoe dat kwam moeten we nog even analyseren", zegt Albon achteraf.

Als eerste Red Bull-coureur dook hij vrij vroeg in de race al naar binnen voor vers rubber. "We gingen vroeg de pits in en probeerde zo een 'undercut' op Sebastian [Vettel], maar dit keer werkte dat niet. We kwam achter een batterij van verkeer zonder DRS. Dat zorgde voor een hele langdradige tweede stint en de banden werden snel minder. Sebastian kon makkelijker voorbij komen aan de achterblijvers, iets wat we niet hadden verwacht. Dat zijn van die dingen waar je niets aan kan doen."

Lees hieronder verder

"Over het algemeen kan ik alleen maar tevreden zijn met mijn eerste seizoen in de Formule 1", aldus Albon, die volgende week dinsdag weer op Yas Marina in de RB15 zit, voor de bandentest van Pirelli.

"Ik weet waar ik aan moet werken en er zijn gebieden waar ik moet verbeteren, maar het was mijn debuutjaar, dus dat is niet zo gek. Ik denk dat het racen op zich goed is gegaan, de snelheid kan beter, maar dat moet ook met ervaring komen."

"We testen volgende week, dus we blijven hard aan het werk en komen volgend jaar sterker terug. Ik ben ook blij dat de winterstop er aankomt, om een beetje rust te nemen. Daarna ga ik me focussen op het nieuwe seizoen. Ik heb erg genoten van het werk wat ik voor dit team heb mogen doen, de samenwerking is erg goed. Ik kijk uit naar 2020", aldus de Thais Britse-rookie.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1Alexander AlbonF1 GP Abu DhabiF1 GP Abu Dhabi 2019Red Bull F1
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:00 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:30
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
16:10 - 18:10
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.