Albon hoopte op meer in Abu Dhabi, maar is "toch tevreden"

Albon hoopte op meer in Abu Dhabi, maar is "toch tevreden"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Alexander Albon kwam op Yas Marina Circuit als zesde over de eindstreep. Een beetje jammer voor de Thaise Brit, want hij had er vooraf toch iets meer van verwacht. Toch kan de rookie uit Londen tevreden terugkijken op een goed debuutjaar.

Alex Albon startte de Grand Prix van Abu Dhabi vanaf de derde startrij. Tijdens de race kon hij door omstandigheden en gebrek aan ervaring geen potten breken. "De race ontvouwde zich niet zoals we vooraf gedacht hadden, maar hoe dat kwam moeten we nog even analyseren", zegt Albon achteraf.

Als eerste Red Bull-coureur dook hij vrij vroeg in de race al naar binnen voor vers rubber. "We gingen vroeg de pits in en probeerde zo een 'undercut' op Sebastian [Vettel], maar dit keer werkte dat niet. We kwam achter een batterij van verkeer zonder DRS. Dat zorgde voor een hele langdradige tweede stint en de banden werden snel minder. Sebastian kon makkelijker voorbij komen aan de achterblijvers, iets wat we niet hadden verwacht. Dat zijn van die dingen waar je niets aan kan doen."

"Over het algemeen kan ik alleen maar tevreden zijn met mijn eerste seizoen in de Formule 1", aldus Albon, die volgende week dinsdag weer op Yas Marina in de RB15 zit, voor de bandentest van Pirelli.

"Ik weet waar ik aan moet werken en er zijn gebieden waar ik moet verbeteren, maar het was mijn debuutjaar, dus dat is niet zo gek. Ik denk dat het racen op zich goed is gegaan, de snelheid kan beter, maar dat moet ook met ervaring komen."

"We testen volgende week, dus we blijven hard aan het werk en komen volgend jaar sterker terug. Ik ben ook blij dat de winterstop er aankomt, om een beetje rust te nemen. Daarna ga ik me focussen op het nieuwe seizoen. Ik heb erg genoten van het werk wat ik voor dit team heb mogen doen, de samenwerking is erg goed. Ik kijk uit naar 2020", aldus de Thais Britse-rookie.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.