Albon heeft geen last van hobbels: "De baan lag er goed bij"

Albon heeft geen last van hobbels: "De baan lag er goed bij"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Alexander Albon reed in de eerste vrije training de derde tijd en aan het eind van VT2 stond de Thai als zesde op de tijdenlijst. Niet alleen Max Verstappen blikte met een positief gevoel terug op de vrijdagsessies in Austin, want ook Albon is tevreden.

De extreme hobbels op CoTA in Austin waren vrijdag punt van discussie. Het is nog net niet nodig om niergordels en bitjes te dragen, maar het scheelt niet veel. De coureurs worden tijdens een ronde flink door elkaar geschud.

Red Bull-coureur Alexander Albon had toch een geheel andere mening dan de meeste coureurs. "De baan lag er niet slecht bij en ik had een goed gevoel met de auto", steekt Albon van wal tegenover Sky sport Italia. "Beide sessies verliepen op zich goed, ook al maakte ik wat foutjes, ik denk wel wat we de goede richting uit gaan."

De in Londen geboren Thai vervolgt: "Onze racesnelheid lijkt goed te zijn, maar we gaan nog hard aan de slag om hier en daar te verbeteren. Ik heb vandaag in ieder geval lol beleeft", aldus Albon, die voor dit GP-weekend nog geen meter had gereden op CoTA.

De derde vrije training voor de Grand Prix van de Verenigde Staten begint om 19:00 uur Nederlandse tijd. In tegenstelling tot VT1 en VT2, die 90 minuten duren, duurt VT3 slechts 60 minuten.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Wilt u hier adverteren? Laat u informeren over de mogelijkheden. U krijgt vandaag nog antwoord.
Vraag informatie aan
Volgende F1 Grand Prix
Oostenrijk
vrijdag 03 juli 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 04 juli 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 05 juli 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Oostenrijk
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.