Alain Prost zet z'n geld op Nico Rosberg, maar...

Alles lijkt erop dat viervoudig wereldkampioen Alain Prost niet veel risico loopt wanneer hij een weddenschap afsluit op het behalen van Nico Rosberg's eerste wereldtitel. Rosberg leidt het kampioenschap momenteel met 33 punten.

Alain Prost zet z'n geld op Nico Rosberg, maar...
Foto: Nico Rosberg (Mercedes) wint in Japan - Bron: Mercedes AMG F1

Zeker wanneer je bedenkt dat er nog maar vier races op de agenda staan. "Een voorsprong van 33 punten is zeer belangrijk in deze", aldus Alain Prost tegen het Franse Canal Plus.

"Hij moet nu die voorsprong behouden en goed beheren en psychologisch is dat niet altijd even makkelijk", bekent Prost. "Daarnaast, wanneer hij (Nico Rosberg) in Austin uitvalt om wat voor reden dan ook, dan is Hamilton weer helemaal terug in de race voor de wereldtitel."

"Het is nooit makkelijk om met een aanzienlijke voorsprong om te gaan, helemaal niet als je tegenpartij Lewis Hamilton heet. Alles kan nog anders worden, één keer uitvallen en alles ziet er voor Rosberg anders uit."

Nico Rosberg heeft dit seizoen maar liefst negen overwinningen op zijn naam staan, Lewis Hamilton won zes races. Alain Prost vertelt: "Ik kan me niet herinneren dat een coureur zoveel races in een seizoen heeft gewonnen en niet wereldkampioen werd."

"Hoe kan iemand niet kampioen worden nadat hij negen races heeft gewonnen? Ik hoop dat dit een vraag is die Nico Rosberg niet hoeft te beantwoorden aan het eind van dit seizoen", aldus Alain Prost.Formule 1 podcast GP Hongarije - Max start vanaf pole, een mooi gevecht met Lewis

Iedereen moet op het puntje van zijn stoel hebben gezeten tijdens de GP van Hongarije. Wat een race!
Klik, beluister en GENIET