Prost: "Renault kan Alonso geen winnende auto leveren"

Naast de geruchten dat Fernando Alonso vanaf 2018 wel eens voor het Mercedes-team zou kunnen rijden, zijn er ook geluiden die blijk geven van het feit dat de Spanjaard en tweevoudig wereldkampioen in 2018 voor het Franse Renault-team gaat uitkomen. Maar dan moet er wel een wonder geschieden, zo blijkt uit woorden van viervoudig wereldkampioen Alain Prost.

Prost: "Renault kan Alonso geen winnende auto leveren"
Foto: Alain Prost (Renault) - Bron: Red Bull Racing

Alain Prost is een adviseur voor het Renault-team en heeft, in reactie op de geruchten omtrent de terugkeer van Fernando Alonso naar het fabrieksteam van Renault, te kennen gegeven dat Renault niet in staat zal zijn om in 2018 een 'winnende auto' te kunnen leveren.

"Ook al zouden we het nog zo graag willen, Renault zal niet in staat zijn om in 2018 een kampioenswagen te leveren", aldus Alain Prost tegenover Skysports. "Fernando - die zijn twee wereldtitels bij Renault heeft gescoord - wil races winnen en kans maken op de wereldtitel en wij [Renault, red.] kunnen hem volgend jaar geen wagen aanbieden waarmee hij voor de titel kan strijden" geeft Prost toe.

"We maken als team duidelijk stappen voorwaarts, maar we moeten wel realistisch blijven, wij kunnen Alonso de komende twee jaar niet bieden wat hij graag wil hebben", aldus Prost. "We moeten Alonso niet iets voorspiegelen wat onhaalbaar is."Formule 1 podcast GP Hongarije - Max start vanaf pole, een mooi gevecht met Lewis

Iedereen moet op het puntje van zijn stoel hebben gezeten tijdens de GP van Hongarije. Wat een race!
Klik, beluister en GENIET