VT1 3 jul - 11:00
VT2 3 jul - 15:00
VT3 4 jul - 12:00
QUALI 4 jul - 15:00
RACE 5 jul - 15:10

Prost: "Renault kan Alonso geen winnende auto leveren"

Prost: "Renault kan Alonso geen winnende auto leveren"
Foto: Alain Prost (Renault) - Bron: Red Bull Racing

Naast de geruchten dat Fernando Alonso vanaf 2018 wel eens voor het Mercedes-team zou kunnen rijden, zijn er ook geluiden die blijk geven van het feit dat de Spanjaard en tweevoudig wereldkampioen in 2018 voor het Franse Renault-team gaat uitkomen. Maar dan moet er wel een wonder geschieden, zo blijkt uit woorden van viervoudig wereldkampioen Alain Prost.

Alain Prost is een adviseur voor het Renault-team en heeft, in reactie op de geruchten omtrent de terugkeer van Fernando Alonso naar het fabrieksteam van Renault, te kennen gegeven dat Renault niet in staat zal zijn om in 2018 een 'winnende auto' te kunnen leveren.

"Ook al zouden we het nog zo graag willen, Renault zal niet in staat zijn om in 2018 een kampioenswagen te leveren", aldus Alain Prost tegenover Skysports. "Fernando - die zijn twee wereldtitels bij Renault heeft gescoord - wil races winnen en kans maken op de wereldtitel en wij [Renault, red.] kunnen hem volgend jaar geen wagen aanbieden waarmee hij voor de titel kan strijden" geeft Prost toe.

"We maken als team duidelijk stappen voorwaarts, maar we moeten wel realistisch blijven, wij kunnen Alonso de komende twee jaar niet bieden wat hij graag wil hebben", aldus Prost. "We moeten Alonso niet iets voorspiegelen wat onhaalbaar is."

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.