VT1 3 jul - 11:00
VT2 3 jul - 15:00
VT3 4 jul - 12:00
QUALI 4 jul - 15:00
RACE 5 jul - 15:10

Alain Prost pleit voor meer veranderingen in Formule 1

Alain Prost pleit voor meer veranderingen in Formule 1
Foto: Alain Prost (Renault) - Bron: Red Bull Racing

Viervoudig wereldkampioen en Renault ambassadeur Alain Prost is behoorlijk onder de indruk van de nieuwe Formule 1-wagens, maar toch zijn er volgende Fransman fundamentele wijzigingen noodzakelijk om de F1-show te verbeteren. Om te beginnen ziet Prost graag motoren terug in de koningsklasse die veel meer vermogen hebben. In de jaren dat Alain Prost voor McLaren reed hadden de bolides een krachtbron met een vermogen van ongeveer 1400 pk achter in de chassis hangen.

"Ik denk dat we veranderingen moeten aanbrengen, er moet veel meer vermogen beschikbaar komen", aldus Prost tegen Autocar's Sam Sheehan. "We zouden eigenlijk een motor moeten hebben die een stuk eenvoudiger is en mogelijk zelfs minder kost, maar nog steeds met de elektrische onderdelen."

"Wanneer ik terugdenk aan de turbowagens van de jaren tachtig, kan ik niet geloven hoe ik dat deed. De voeten zaten voor de vooras en er was nauwelijks oog voor veiligheid op de circuit. Het was werkelijk te gek voor woorden", aldus Prost.

"Het was ook erg moeilijk om deze wagens te besturen. Onlangs reed ik in de wagen waarmee ik in 1983 reed - de Renault RE40 - en ik kon me niet meer herinneren hoe ik in deze wagen heb gereden. Ik was met stomheid geslagen, hoe kon ik er ooit in gereden hebben."

Naast een drastische wijziging van de krachtbron van de Formule 1, ziet de Fransman ook graag dat kunstmatige foefjes, zoals DRS, verdwijnen. "Formule 1 zou zich moeten distantiëren van alles wat kunstmatig is. Kunstmatige zaken werken niet in de racerij. Toeschouwers weten dat inhalen met DRS niet al te moeilijk is, dus het is zinloos als we praten over het verbeteren van de show. Zoals het nu met de DRS gaat - het heeft niet veel effect - vind ik het prima", aldus Alain Prost.

Door: Ries Boogert


Gerelateerd: Formule 1Alain Prost

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.