VT1 3 jul - 11:00
VT2 3 jul - 15:00
VT3 4 jul - 12:00
QUALI 4 jul - 15:00
RACE 5 jul - 15:10

Alain Prost vond Ocon in 2017 indrukwekkender dan Verstappen

Alain Prost vond Ocon in 2017 indrukwekkender dan Verstappen
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Viervoudig Formule 1-wereldkampioen Alain Prost is van mening dat Force India-coureur Esteban Ocon over het hele seizoen gezien, indrukwekkender was dan Max Verstappen. Zo laat de landgenoot van Esteban Ocon weten tegenover de officiële website van de Formule 1.

De Mercedes-junior tekende in 2017 een contract bij Force India en begon enkele maanden daarvoor zijn Formule 1-carrière bij het inmiddels failliete Manor Racing-team in 2016.

Ocon wist in 2017 van de 20 Grands Prix er 19 in de punten te finishen. De enige keer dat hij voortijdig een race moest verlaten was in Brazilië, waar Ocon door zijn landgenoot Romain Grosjean van de baan werd gereden. Esteban Ocon sloot met 87 WK-punten zijn eerste volledige Formule 1-seizoen als achtste af.

"Ik was vorig jaar erg onder de indruk van Esteban Ocon", vertelt Alain Prost op het YouTube-kanaal van de Formule 1. "Hij was er consistent en erg snel. Hij zat bij een goed team met een goede wagen. Maar met Checo [Sergio] Pérez, een coureur waarvan het talent als wordt erkend."

"Max Verstappen was soms erg indrukwekkend en leek vaak onoverwinnelijk, maar Esteban was over het hele jaar gezien misschien wel indrukwekkender", aldus Prost.

Door: Redactie0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.