Alain Prost vond Ocon in 2017 indrukwekkender dan Verstappen

Viervoudig Formule 1-wereldkampioen Alain Prost is van mening dat Force India-coureur Esteban Ocon over het hele seizoen gezien, indrukwekkender was dan Max Verstappen. Zo laat de landgenoot van Esteban Ocon weten tegenover de officiële website van de Formule 1.

Alain Prost vond Ocon in 2017 indrukwekkender dan Verstappen
Foto: Max Verstappen #33 (Red Bull) en Esteban Ocon #31 (Force India) - Bron: Red Bull Racing

De Mercedes-junior tekende in 2017 een contract bij Force India en begon enkele maanden daarvoor zijn Formule 1-carrière bij het inmiddels failliete Manor Racing-team in 2016.

Ocon wist in 2017 van de 20 Grands Prix er 19 in de punten te finishen. De enige keer dat hij voortijdig een race moest verlaten was in Brazilië, waar Ocon door zijn landgenoot Romain Grosjean van de baan werd gereden. Esteban Ocon sloot met 87 WK-punten zijn eerste volledige Formule 1-seizoen als achtste af.

"Ik was vorig jaar erg onder de indruk van Esteban Ocon", vertelt Alain Prost op het YouTube-kanaal van de Formule 1. "Hij was er consistent en erg snel. Hij zat bij een goed team met een goede wagen. Maar met Checo [Sergio] Pérez, een coureur waarvan het talent als wordt erkend."

"Max Verstappen was soms erg indrukwekkend en leek vaak onoverwinnelijk, maar Esteban was over het hele jaar gezien misschien wel indrukwekkender", aldus Prost.Formule 1 podcast GP Hongarije - Max start vanaf pole, een mooi gevecht met Lewis

Iedereen moet op het puntje van zijn stoel hebben gezeten tijdens de GP van Hongarije. Wat een race!
Klik, beluister en GENIET