Alain Prost: "Sainz jr aantrekken was de juiste beslissing"

Carlos Sainz jr heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij het uitstekend naar zijn zin heeft bij het fabrieksteam Renault, en de Spanjaard gelooft dat zijn toekomst bij het veelbelovende Renault ligt, in plaats van een van de renstallen van Red Bull.

Alain Prost: "Sainz jr aantrekken was de juiste beslissing"
©Renault Sport F1

Na een reeks van bijna drie jaar voor Toro Rosso werd de voormalig teamgenoot van Max Verstappen door Red Bull uitgeleend aan Renault, tenminste voor het 2018 seizoen. Wat Red Bull na 2018 met de 23-jarige Spanjaard van plan is laat zich raden. Mocht Daniel Ricciardo besluiten om bij Red Bull te vertrekken, lijkt het voor Red Bull een logische beslissing om Sainz bij de hoofdmacht te betrekken.

Ondertussen lijkt Carlos Sainz jr zich steeds meer thuis te voelen bij het Franse Renault. Renault gaat zich steeds beter ontwikkelen en er lijkt een succesvolle toekomst in het verschiet te liggen voor de Franse autofabrikant en Sainz zou natuurlijk deel uit willen maken van het toekomstige succes van Renault.

"Mijn toekomst zou zomaar bij Renault kunnen liggen", erkent de 21-jarige Carlos Sainz jr tegenover Sky Sports. "Ik ben er klaar voor, mocht het zover komen. Ik geniet hier, helemaal omdat het team duidelijke stappen voorwaarts maakt. De investeringen zijn er, alle monteurs en ingenieurs, je kan de spanning haast voelen."

Renault-adviseur en viervoudig wereldkampioen Alain Prost speelde een belangrijke rol in deal tussen Red Bull en Renault, om Carlos Sainz jr bij Renault te kunnen betrekken. "Een juiste beslissing van Renault", aldus Prost.

Volgens Alain Prost beschikt Renault nu, met Nico Hülkenberg en Carlos Sainz, over het meest solide en consistente rijderspaar van het Formule 1-veld. Hülkenberg scoorde tot nu toe in 2018 in iedere race punten, terwijl Sainz alleen punten misliep tijdens de Grand Prix van Bahrein.

"We waren er ons van bewust dat we een risico namen [met de aanstelling van Sainz jr]", aldus Prost. "Maar dit soort risico's kunnen we gerust nemen. Het is voor het team belangrijk om vooruitgang te boeken. De beslissing [Sainz] pakte goed uit voor het team en goed voor Nico [Hülkenberg], want zijn niveau ligt nu ook nog eens een stuk hoger."

Renault staat in de tussenstand van het wereldkampioenschap op een stevige vijfde plaats, met slechts drie punten achterstand op McLaren. Achter Renault staat het Italiaanse Toro Rosso met 12 punten, 13 WK-punten minder dan Renault.

Voordat de Sainz-fans met juichen beginnen, Red Bull moet een goedkeuring nog wel even geven voordat Carlos Sainz jr zich definitief kan settelen bij het fabrieksteam van Renault. En en ander zal niet zo makkelijk worden, maar de toekomst zal het leren.Formule 1 podcast

GP van Japan - Het weekend van Verstappen in Hondaland: was het een drama, een ramp, een afgang of een verschrikking? Plus, Verstappen en Red Bull: is er nog wel een toekomst samen? Detail: Max Verstappen na zomerstop 31 punten, Alexander Albon 48 punten.
Klik en beluister