VT1 3 jul - 11:00
VT2 3 jul - 15:00
VT3 4 jul - 12:00
QUALI 4 jul - 15:00
RACE 5 jul - 15:10

Alain Prost: "Ferrari kan dit jaar de titel winnen"

Alain Prost: "Ferrari kan dit jaar de titel winnen"
©Pirelli F1 Media

De rook rondom de extreem rokende motoren van Ferrari is inmiddels opgetrokken. Het Formule 1-team uit Maranello doet het dit jaar erg goed. De SF71-H lijkt de meest complete auto van het veld. In vier races heeft Ferrari vijf podiums en twee overwinningen behaald.

Ferrari heeft sinds 2007, toen Kimi Räikkönen de titel pakte, geen wereldtitel meer weten te winnen. Voor het eerst sinds het hybride tijdperk lijkt Ferrari de beste auto te hebben ontwikkeld. De laatste vier jaar werden gedomineerd door Mercedes, maar aan die dominantie lijkt een einde te zijn gekomen.

Voormalig Formule 1-coureur Alain Prost denkt dat Ferrari in 2018 wel eens de wereldtitel kan veroveren. Tegenover het Italiaanse Autosprint bekent Prost: "Ik heb vorig jaar een fout gemaakt. Ik zei toen dat Ferrari er bijna nooit goed bij zat wanneer er nieuwe regels worden ingevoerd."

"Tijdens de wintertests leken Mercedes en Red Bull de betere auto te hebben, maar het blijkt nu dat zij [Ferrari] met kwalificeren en het bandenmanagement het prima voor elkaar hebben. Ook Räikkönen komt steeds meer in de buurt van Vettel's niveau en dat helpt natuurlijk ook."

"Ik denk dat Ferrari dit jaar de titel kan winnen", voegt de Fransman toe. De viervoudig wereldkampioen denkt dat de Ferrari-motor dit jaar voor de grootste stap voorwaarts zorgt. "Ik denk Ferrari meer vooruitgang heeft geboekt met hun motor dan met hun chassis", aldus Prost.

"De zes coureur van Mercedes, Ferrari en Red Bull kunnen competitief zijn onder alle omstandigheden", vervolgt de Renault-man. "Voor Hamilton is het dit jaar een stuk lastiger geworden, omdat hij gewend was om voor de titel te vechten tegen een coureur, nu zijn het er vijf. Dat maakt het voor ons allemaal een stuk spannender."

Door: Redactie0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.