Alain Prost: "De drie top teams liggen buiten ons bereik"

Alain Prost: "De drie top teams liggen buiten ons bereik"
©Renault Sport

Alain Prost heeft toegegeven dat de drie top teams Mercedes, Ferrari en Red Bull Racing dit jaar buiten het bereik liggen van het Franse fabrieksteam van Renault. Dat gezegd hebbende kunnen de ambities voor Renault, om in 2020 regelmatig voor de zeges te kunnen gaan, voorlopig in de Franse prullenbak.

"We moeten realistisch zijn, de drie top teams liggen buiten ons bereik", erkent Alain Prost aan Canal Plus. "Het gaat nu alleen nog om dichter bij te komen."

Renault heeft naar verluidt een flinke stap gemaakt met de F1-motor, maar de betrouwbaarheid laat ver te wensen over. Dat weet Prost ook. "We moeten blijven ontwikkelen, maar moeten ook werken aan de betrouwbaarheid", aldus de voormalig Formule 1-kampioen. "Ik denk dat we het nog lastig krijgen in de komende een of twee races, maar daarna moet het allemaal beter gaan worden", voegt Prost toe.

Ondanks het uitbreiden van de faciliteiten komt Renault nog veel te kort op bijvoorbeeld Mercedes en Ferrari, waarvan de Franse Renault-adviseur zegt dat ze "oorlogsmachines" hebben geproduceerd.

"Zij [Mercedes en Ferrari] hebben veel meer middelen ter beschikking en veel meer personeel dan wij, dus wij moeten zeer ingenieus omgaan met de inzet van onze middelen", aldus Prost. "We hebben de auto verbeterd, maar dat hebben zij ook, misschien wel beter dan wij. We weten dat we een tandje bij moeten zetten."

"Er zitten veel dingen in de pijplijn, dus laten we eens zien of we het gat een beetje kunnen dichten. We hebben geen grote problemen in ons programma, behalve dat we een beetje minder goed scoren op het gebied van prestatie en betrouwbaarheid, maar voornamelijk de betrouwbaarheid laat nog wat te wensen over", weet Prost. "Aan de andere kant, de prestatie van de motor zijn ook niet al te slecht."

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.