Alain Prost biedt Max Verstappen excuses aan

Hij heeft er niet veel aan, maar Max Verstappen heeft excuses gekregen van Renault-ambassadeur Alain Prost voor de zoveelste uitvalbeurt door een motorprobleem. Max Verstappen moest zijn RB13 aan de kant zetten met een motorprobleem. Eén cilinder wilde niet meer meewerken, dit bleek te komen door een softwareprobleem waardoor de bougie het begaf, en een complete stop in ronde acht was het gevolg.

Alain Prost biedt Max Verstappen excuses aan
Foto: Alain Prost (Renault) - Bron: Red Bull Racing

Het was voor de zesde keer dit seizoen dat Max Verstappen met lege handen een grand prix moest afsluiten. De andere zes grands prix wist de Nederlander minimaal als vijfde te eindigen.

Alain Prost is het er roerend mee eens dat Renault dit soort fatale problemen moet oplossen. De viervoudig wereldkampioen zei: "Zesmaal is Max [Verstappen] uitgevallen, veel door de Renault-motor, maar niet allemaal. Hier moet snel iets aan gebeuren", aldus Prost.

"Ik ben persoonlijk uit naam van Renault direct naar Max toegegaan om excuses aan te bieden. Het is vaak zo dat er binnen een team een van de coureurs meer problemen heeft met de motor. En helaas is dat voor Max nu het geval", vervolgt de Fransman tegenover het Franse Canal+.

"Max is er ongeduldig, hij is erg getalenteerd en wil vooraan meerijden. Het is een erg lastige situatie die voor hem momenteel onbeheersbaar lijkt", aldus Alain Prost. "Hoe dan ook, we moeten het probleem zo spoedig mogelijk oplossen. Maar opnieuw is het voor ons [Renault] duidelijk dat we ons eerst verder moeten toeleggen op de betrouwbaarheid in plaats van alleen maar het vermogen van de krachtbron."

Aanstaand weekend, voor de Grand Prix van Italië, wordt de vijfde krachtbron in de RB13 van Verstappen geschroefd. Aangezien er per seizoen maar 4 motoren gebruik mogen worden zit er een gridstraf voor Max Verstappen aan te komen.Formule 1 podcast GP Hongarije - Max start vanaf pole, een mooi gevecht met Lewis

Iedereen moet op het puntje van zijn stoel hebben gezeten tijdens de GP van Hongarije. Wat een race!
Klik, beluister en GENIET