Alain Prost bevestigt: "Renault concentreert zich op 2021"

Alain Prost bevestigt: "Renault concentreert zich op 2021"
© Renault F1

Alain Prost heeft bevestigd wat Cyril Abiteboul kortgeleden verklaarde: Renault legt de focus op GP-seizoen 2021. Alain Prost spreekt over een geweldige kans voor de Franse formatie.

Vanaf 2021 worden de nieuwe reglementen van kracht en daarvan probeert Renault F1 te profiteren. Omdat Renault niet over enorme budgetten - zoals die van Mercedes, Ferrari en Red Bull - moeten er offers gebracht worden. Om er in 2021 goed bij te staan is het voor Renault noodzakelijk om een keuze te maken: Of 2020 of 2021, terwijl de topteams over meer dan voldoende middelen beschikken om hun bolides voor de komende twee seizoenen te ontwikkelen.

"De topteams hebben een budget wat toereikend is voor de ontwikkeling van 2020 en 2021", aldus Alain Prost. "Wij hebben alleen de middelen om het 2021-seizoen te dekken. Maar wij krijgen dan wel de kans om op gelijke hoogte te komen met de topteams. We hebben het over een geweldige kans, zelfs als we hiervoor offers moeten brengen."

Dit alles houdt wel in dat de ontwikkeling van de Renault-bolide voor 2020 op een laag pitje staat. Mogelijk krijgen Daniel Ricciardo en nieuwkomer Esteban Ocon het hierdoor in 2020 nog lastiger als in 2019. En toen ging het ook al niet al te best voor het Franse fabrieksteam.

Door: Ries Boogert

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.