Agressieve start kost Vettel belangrijke punten

Of Sebastian Vettel de schuldige was van het startincident in Singapore is niet duidelijk, maar de Duitser verlaat het Aziatische stratencircuit in ieder geval als de grote verliezer van dit weekend. Na een spectaculaire pole position ronde op zaterdag zat zijn race er zondag na twee bochten al op.

Agressieve start kost Vettel belangrijke punten
Foto: Sebastian Vettel (Ferrari) - Bron: Scuderia Ferrari Media

De Ferrari rijder bewoog zeer agressief naar links bij de start. Daardoor dwong hij Max Verstappen naar buiten, maar daar zat teamgenoot Kimi Räikkönen. Verstappen raakte de achterband van Räikkönen, die daarna oncontroleerbaar tegen Vettel aan spinde.

De viervoudig wereldkampioen leek daar aanvankelijk mee weg te komen, maar er was zeker schade te zien aan zijn Ferrari. Doordat vloeistof uit de auto kwam belandde Vettel in een spin en knalde vervolgens tegen de muur. Dat was het einde van zijn wedstrijd.

"Ik had een gemiddelde start", zo vertelde Vettel na de race: "Ik bewoog naar links, omdat ik Max af wilde dekken. Een moment later voel ik een knal aan de zijkant en zie ik Kimi zijn auto. Dat is helaas hoe het gaat, we moeten verder."

"Er was schade op het moment dat Kimi mijn auto raakte. De koeler was gebroken en het water kwam eruit zetten, daardoor spinde ik. Het is niet ideaal, jammer dat we niet meer in de race zitten. We kunnen er niets meer aan veranderen, maar we komen zeker sterk terug."

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

Volgende F1 Grand Prix
GP Australië
vrijdag 13 maart 2020
02:00 - 03:30Eerste vrije training
06:00 - 07:30Tweede vrije training
zaterdag 14 maart 2020
04:00 - 05:00Derde vrije training
07:00 - 08:00Kwalificatie
zondag 15 maart 2020
06:10 - 08:10Race
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.