Ontwerpgoeroe Adrian Newey gaat vol gas en slaapt nauwelijks

Adrian Newey is weer helemaal terug in de Formule 1 en gaat vol gas voor Red Bull Racing. De ontwerpgoeroe is vanouds weer meer dan geïnteresseerd in het Formule 1-project van Red Bull. Dat is de claim dr. Helmut Marko.

Ontwerpgoeroe Adrian Newey gaat vol gas en slaapt nauwelijks
©Getty Images / Red Bull Contentpool

Adrian Newey is weer compleet gefocust op de Formule 1. De afgelopen jaren hield de Britse F1-ontwerper zich voornamelijk bezig met het Valkyrie-project van Aston Martin. Maar volgens Red Bull-adviseur Helmut Marko is Newey weer helemaal terug.

Sinds de samenwerking tussen Red Bull en de nieuwe motor-partner Honda is Adrian Newey weer meer dan geïnteresseerd in Red Bull Racing en de bijbehorende RB-bolide.

"Ons doel is om de wereldkampioenschap te winnen en daar doen we alles voor", aldus Marko tegenover Auto Bild. Volgens Marko is Newey nu "volledig gemotiveerd."

"De afgelopen weken gaat hij er vol gas voor en slaapt hij nauwelijks", aldus Marko. "Dat is waarom wij een aerodynamische update al in Melbourne in gebruik kunnen nemen, terwijl deze pas in China verwacht werd."

Vrijdagnacht om 02:00 uur Nederlandse tijd begint de eerste vrije training voor de Grand Prix van Australië. Dan zal Red Bull Racing de nieuwe updates meteen kunnen testen. Naar alle waarschijnlijkheid zal Max Verstappen als eerste de nieuwe update gaan uitproberen.Formule 1 podcast

Grand Prix Singapore - Lucas Degen, Jeroen Demmendaal, Jeroen Scholte en Charrel Jalving blikken vooruit op de aanstaande Grand Prix, die van Singapore op het Marina Bay Street stratencircuit. We hebben het over de crashgate, de startcrash Verstappen met Ferrari’s en Verstappen says NO!
Klik, beluister en GENIET