Adrian Newey: "Ricciardo krijgt zeker gridstraf in Canada"

Adrian Newey heeft tegenover persbureau Reuters verklaart dat Daniel Ricciardo tijdens de Grand Prix van Canada waarschijnlijk gridstraf gaat krijgen. Hoeveel plekken de Australische Formule 1-coureur achteruit wordt gezet laat de ontwerpgoeroe van Red Bull nog even in het midden.

Adrian Newey: "Ricciardo krijgt zeker gridstraf in Canada"
©Getty Images / Red Bull Racing

Daniel Ricciardo won de Grand Prix van Monaco, maar dat ging niet van een leien dakje. Tijdens de race begon een van de motorcomponenten tegen te stribbelen. De MGU-K zorgde er voor dat Ricciardo, terwijl hij de race in de straten van het vorstendom leidde, flink veel motorvermogen verloor.

Vorige week zou het om een montagefout gaan en de MGU-K was nog te repareren, maar nu blijkt toch dat het cruciale onderdeel van de Renault-motor toch onherstelbaar defect is.

"Hij [Daniel Ricciardo] krijgt zeker gridstraf in Montreal, alleen weten we nog niet exact hoeveel plekken", laat Newey weten aan persbureau Reuters. "We weten ook nog niet of de accu in Monaco is beschadigd, dus we wachten op wat Renault ons vertelt. We weten dus nog niet wat ons te wachten staat."

Ondertussen heeft Daniel Ricciardo al twee MGU-K's ontvangen. De ingebruikname van een derde MGU-K zal de Red Bull-coureur automatisch 10 plekken op de grid kosten en dat is een zuur vooruitzicht voor Ricciardo.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
GP Australië
vrijdag 13 maart 2020
02:00 - 03:30Eerste vrije training
06:00 - 07:30Tweede vrije training
zaterdag 14 maart 2020
04:00 - 05:00Derde vrije training
07:00 - 08:00Kwalificatie
zondag 15 maart 2020
06:10 - 08:10Race
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.