VT1uitslag
VT2uitslag
VT3AFGELAST
QUALIuitslag
RACEuitslag

Adrian Newey: "Ricciardo krijgt zeker gridstraf in Canada"

Adrian Newey: "Ricciardo krijgt zeker gridstraf in Canada"
©Getty Images / Red Bull Racing

Adrian Newey heeft tegenover persbureau Reuters verklaart dat Daniel Ricciardo tijdens de Grand Prix van Canada waarschijnlijk gridstraf gaat krijgen. Hoeveel plekken de Australische Formule 1-coureur achteruit wordt gezet laat de ontwerpgoeroe van Red Bull nog even in het midden.

Daniel Ricciardo won de Grand Prix van Monaco, maar dat ging niet van een leien dakje. Tijdens de race begon een van de motorcomponenten tegen te stribbelen. De MGU-K zorgde er voor dat Ricciardo, terwijl hij de race in de straten van het vorstendom leidde, flink veel motorvermogen verloor.

Vorige week zou het om een montagefout gaan en de MGU-K was nog te repareren, maar nu blijkt toch dat het cruciale onderdeel van de Renault-motor toch onherstelbaar defect is.

"Hij [Daniel Ricciardo] krijgt zeker gridstraf in Montreal, alleen weten we nog niet exact hoeveel plekken", laat Newey weten aan persbureau Reuters. "We weten ook nog niet of de accu in Monaco is beschadigd, dus we wachten op wat Renault ons vertelt. We weten dus nog niet wat ons te wachten staat."

Ondertussen heeft Daniel Ricciardo al twee MGU-K's ontvangen. De ingebruikname van een derde MGU-K zal de Red Bull-coureur automatisch 10 plekken op de grid kosten en dat is een zuur vooruitzicht voor Ricciardo.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.