Adrian Newey: "Ricciardo krijgt zeker gridstraf in Canada"

Adrian Newey heeft tegenover persbureau Reuters verklaart dat Daniel Ricciardo tijdens de Grand Prix van Canada waarschijnlijk gridstraf gaat krijgen. Hoeveel plekken de Australische Formule 1-coureur achteruit wordt gezet laat de ontwerpgoeroe van Red Bull nog even in het midden.

Adrian Newey: "Ricciardo krijgt zeker gridstraf in Canada"
©Getty Images / Red Bull Racing

Daniel Ricciardo won de Grand Prix van Monaco, maar dat ging niet van een leien dakje. Tijdens de race begon een van de motorcomponenten tegen te stribbelen. De MGU-K zorgde er voor dat Ricciardo, terwijl hij de race in de straten van het vorstendom leidde, flink veel motorvermogen verloor.

Vorige week zou het om een montagefout gaan en de MGU-K was nog te repareren, maar nu blijkt toch dat het cruciale onderdeel van de Renault-motor toch onherstelbaar defect is.

"Hij [Daniel Ricciardo] krijgt zeker gridstraf in Montreal, alleen weten we nog niet exact hoeveel plekken", laat Newey weten aan persbureau Reuters. "We weten ook nog niet of de accu in Monaco is beschadigd, dus we wachten op wat Renault ons vertelt. We weten dus nog niet wat ons te wachten staat."

Ondertussen heeft Daniel Ricciardo al twee MGU-K's ontvangen. De ingebruikname van een derde MGU-K zal de Red Bull-coureur automatisch 10 plekken op de grid kosten en dat is een zuur vooruitzicht voor Ricciardo.Formule 1 podcast

Grand Prix Singapore - Lucas Degen, Jeroen Demmendaal, Jeroen Scholte en Charrel Jalving blikken vooruit op de aanstaande Grand Prix, die van Singapore op het Marina Bay Street stratencircuit. We hebben het over de crashgate, de startcrash Verstappen met Ferrari’s en Verstappen says NO!
Klik, beluister en GENIET