VT1uitslag
VT2uitslag
VT3 8 aug - 12:00
QUALI 8 aug - 15:00
RACE 9 aug - 15:10

Abiteboul wil Verstappen en Leclerc op hun salaris korten

Abiteboul wil Verstappen en Leclerc op hun salaris korten
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Renault-teambaas Cyril Abiteboul wil met de budget cap nog verder gaan dan wat er tot op heden is bereikt. De Fransman wil ook dat de salarissen van de coureurs onder de budget cap vallen. "Iedereen moet inleveren, Verstappen en Leclerc ook", meent Abiteboul.

De budget cap voor 2021 is na veel touwgetrek vastgesteld op 145 miljoen dollar. In de jaren na 2021 moet het maximale budget uiteindelijk 100 miljoen dollar bereiken. Voornamelijk de ontwikkeling van de Formule 1-auto's valt onder de budget cap, maar dat gaat sommigen niet ver genoeg.

Volgens Cyril Abiteboul moeten ook de salarissen van de coureurs onder de budget cap vallen. De Franse teambaas laat weten niet blij te zijn met de torenhoge salarissen van de coureurs. Als de salarissen niet onder de budget cap vallen zijn de grotere en rijkere teams altijd in staat om de beste coureurs aan zich te binden, terwijl de kleinere teams dan altijd misgrijpen.

"Ik ben hierover nog niet uitgepraat", steekt Abiteboul van wal tegenover Sky Sports. "Sommige coureurs hebben hun contracten [tot en met na 2021] al getekend, en er is geen rekening gehouden met de budget cap. Max Verstappen, bijvoorbeeld, heeft zijn contract verlengd - waar ik hem overigens mee wil feleciteren - maar zijn salaris is niet opgenomen in de budget cap."

Ook Charles Leclerc heeft vorig jaar al zijn contract met Ferrari verlengd. De Monegask blijft tenminste tot eind 2024 bij de Scuderia. Ook hier is volgens Abiteboul geen rekening gehouden met de budget cap. "Ik denk dat we aan de gezondheid en duurzaamheid van de sport moeten denken. We moeten ook deze coureurs onder de budget cap laten vallen."

"We moeten voorkomen dat coureurs zoals Verstappen en Leclerc ons er van weerhouden om deze maatregel te nemen. Het is alleen maar logisch dat we allemaal offers moeten brengen wat inkomen betreft. Vanwege de budget cap verliezen mensen hun baan", besluit de Fransman.

Door: Redactie0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
Groot-Brittannië (2)
vrijdag 07 augustus 2020
12:00 - 13:30Eerste vrije training
16:00 - 17:30Tweede vrije training
zaterdag 08 augustus 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 09 augustus 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Groot-Brittannië (2)
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.