Abiteboul: "Wij en Ferrari hebben de krachtigste F1-motor"

Cyril Abiteboul claimt dat Renault, samen met Ferrari, over de krachtigste F1-motor beschikt. De Renault-baas doet stof opwaaien met deze uitspraak en andere uitspraken.

Abiteboul: "Wij en Ferrari hebben de krachtigste F1-motor"
© Renault F1

"Volgens onze metingen hebben Ferrari en wij momenteel de krachtigste motoren tijdens races. Daarna komt Honda en dan pas Mercedes", liet de Franse teambaas aan Auto, Motor und Sport weten. Dat terwijl het fabrieksteam een zeer zwak seizoen achter de rug heeft. Nadat Renault in 2018 nog de vierde plek in de titelstrijd voor constructeurs claimde, moest het in 2019 klantenteam McLaren - met een puntenverschil van maar liefst 54 - voor zich dulden.

Abiteboul gooit er nog een uitspraak uit en claimt zelfs dat Mercedes de zwakste krachtbron heeft van het hele veld. Een onvoorstelbare uitspraak, gezien het feit dat Mercedes er voor de zesde keer op rij met de wereldtitel van door ging en Mercedes-coureur Lewis Hamilton ook de wereldtitel pakte in 2019.

Bij Mercedes is men van mening dat het iet wat anders in elkaar steekt. "De verschillen tussen Honda, Renault en ons zijn minimaal. Enkel Ferrari steekt er momenteel nog met kop en schouders bovenuit", aldus Andy Cowell - verantwoordelijk voor de krachtbron - van de Duitse renstal.

Renault kan misschien wel de krachtigste motor hebben, alleen is de Franse renstal niet in staat om de powerunit heel te houden bij het aanspreken van de geclaimde paardenkrachten. Laat dat nou net zo belangrijk zijn in de Formule 1.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt je dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op onze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen uit binnen- en buitenland lezen. Maar we houden je ook op de hoogte over het laatste IndyCar-nieuws en DTM-nieuws.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of een andere F1-coureur? Of wordt het toch weer Lewis Hamilton? Je leest hier alles over het wereldkampioenschap van Formule 1.

Copyright© 2016-2020 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.