VT1uitslag
VT2uitslag
VT3AFGELAST
QUALIuitslag
RACE12 jul - 15:10

Abiteboul na kritiek van Verstappen: 'Graag beetje meer positiviteit'

Abiteboul na kritiek van Verstappen: 'Graag beetje meer positiviteit'
©Renault Sport F1

Max Verstappen is erg ontevreden over de Renault-motor, dat is inmiddels geen geheim meer. De Nederlander heeft zich veelvuldig negatief uitgelaten over "het product wat achter in mijn auto zit." Sky Sports vroeg Cyril Abiteboul in Japan over de uitlatingen van de Nederlander.

"Het is een beetje oneerlijk, we hebben nog veel werk te doen. Ik zou graag wat meer positiviteit van hem horen. We hebben ook belangrijke stappen gezet. Tegenover ons team [Renault als motorleverancier] is het niet erg eerlijk", aldus Abiteboul.

In bepaald opzicht heeft de Franse Renault-baas wel gelijk: Max Verstappen is in de afgelopen twaalf races 'slechts' tweemaal uitgevallen met technische problemen. Tijdens de zestien races, die tot nu toe in 2018 zijn verreden, is Max Verstappen viermaal uitgevallen.

Ondanks dat Renault langzaam maar zeker stappen zet in de juiste richting, vallen de vele beloftes van de Franse autofabrikant ook tegen. In 2016 liet Cyril Abiteboul weten in 2018 voor de wereldtitel te willen gaan. We weten nu dat dat doel ruimschoots is gemist.

Volgens Jos Verstappen, de vader van Max, heeft de woordenoorlog tussen zijn zoon e Cyril Abiteboul alles te maken met frustratie en ligt de waarheid in het midden. "Ik denk dat alles voortkomt uit frustratie van beiden [Max Verstappen en Cyril Abiteboul]", aldus de voormalige teamgenoot van Michael Schumacher tegenover Ziggo's Peptalk.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.