VT31 okt - 10:00
QUALI31 okt - 14:00
RACE 1 nov - 13:10

Abiteboul baalde erg dat Ricciardo zijn vertrek aankondigde

Abiteboul baalde erg dat Ricciardo zijn vertrek aankondigde
© Renault F1 | Cyril Abiteboul op vrijdag in Italië (2020)

Cyril Abiteboul baalt best wel van het vertrek van Daniel Ricciardo. De Franse teambaas van Renault F1 heeft toegegeven dat hij gefrustreerd was over het vertrek van de Australiër. Maar ook toewijding van de coureurs vormen een prioriteit in zijn eisenpakket.

Daniel Ricciardo kondigde na de zomerstop van 2018 zijn vertrek bij Red Bull aan. De Australiër sloot zich aan bij Renault, omdat hij bij de Franse equipe meer kansen zag liggen. Nog voordat seizoen 2020 begon werd bekendgemaakt dat Ricciardo vanaf 2021 voor McLaren uitkomt.

Juist nu Renault progressie maakt, ziet Abiteboul zijn troef vertrekken naar de concurrentie: McLaren Racing. Gefrustreerd of niet, Abiteboul heeft altijd duidelijk eisen gesteld aan zijn coureurs. "Wederzijds vertrouwen, saamhorigheid en toewijding zijn meer dan ooit belangrijke waarden voor een fabrieksteam", laat Abiteboul tegenover Motorsport.com weten.

Voor Ricciardo kwam de progressie te laat. Nadat Renault vorig jaar een beetje sukkelde, lijkt de Franse formatie in 2020 de weg naar de top weer te hebben gevonden. Daarom was het voor Abiteboul des te moeilijker te verbeteren dat hij Daniel Ricciardo kwijt zou raken.

"Ik denk dat iedereen de frustratie heeft kunnen voelen toen het werd aangekondigd. En laten we eerlijk zijn. Ik had het gevoel dat deze vooruitgang eraan zat te komen, dat het team een ​​stap vooruit had gezet en dat de auto beter zou zijn", vervolgt de Franse teambaas.

"Bovendien zat er nog veel meer verbetering aan te komen. Ricciardo had toen nog niet met die updates gereden. Ik kende zelf de cijfers, maar het probleem is dat het alleen maar cijfers zijn. Daniel heeft duidelijk een stap voorwaarts gemaakt. Hij heeft enorm veel vertrouwen gewonnen in de auto."

Voor ieder Formule 1-team, en dat is bij Renault niet anders, is het belangrijk dat er stabiliteit is binnen het team. Dus het snelle wisselen van de wacht is geen ideaal gegeven. "Het is echt waar dat wanneer je een nieuwe coureur aanneemt, je een stap terug doet voordat je weer een stap vooruit zet", aldus Abiteboul.

"We zien dat dit jaar en het is iets wat we in de toekomst graag zouden willen doen: duidelijkheid en stabiliteit brengen. Omdat het eerste jaar altijd een investering is voor de komende jaren. We hebben dus langere periodes nodig met onze chauffeurs als we stappen voorwaarts willen maken."

Daniel Ricciardo wordt vanaf 2021 opgevolgd door tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso. De Spanjaard wordt dan de nieuwe Alpine F1-teamgenoot van Esteban Ocon.

Vacature - MotorsportZ is op zoek naar F1-schrijftijgers (m/v) die autosport in hun aderen hebben vloeien en alles willen weten. Wat we onder andere nodig hebben zijn mensen van tenminste 16 jaar oud die in goed Nederlands een mooi en boeiend stukje kunnen schrijven. Geïnteresseerd of ken jij zo iemand? Check hier de vacature.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Peiling
Lewis Hamilton heeft voor 2021 nog geen nieuw contract. Wat gaat hij doen?
Volgende F1 Grand Prix
Portugal
vrijdag 23 oktober 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 24 oktober 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 25 oktober 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Portugal
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.