VT1 3 jul - 11:00
VT2 3 jul - 15:00
VT3 4 jul - 12:00
QUALI 4 jul - 15:00
RACE 5 jul - 15:10

2020 wordt een druk jaar voor Nederlandse autosportfans

2020 wordt een druk jaar voor Nederlandse autosportfans
© Getty Images/Red Bull Contentpool

2020 wordt een druk GP-seizoen voor de Nederlandse autosportfans. Niet allaen Max Verstappen rijdt maar liefst 22 Formule 1-races voor Red Bull Racing, ook Rinus van Kalmthout gaat zeventien keer aan de slag in de IndyCar Series voor Ed Carpenter Racing.

Met de groeiende interesse voor nog een Jumbo-coureur moeten de Nederlandse autosportfans hun aandacht ook verleggen naar de Verenigde Staten. Want Rinus van Kalmthout begint op zondag 15 maart in de IndyCar Series. De Nederlandse tiener heeft een Indy-stoeltje bij Ed Carpenter Racing weten te bemachtigen en start in alle 17 races die de IndyCar-kalender rijk is.

Max Verstappen gaat voor de zesde keer aan een GP-seizoen in de Formule 1 beginnen. En de Formule 1-kalender bestaat dit jaar uit een recordaantal GP's. Maar liefst 22 keer wordt een Formule 1-circuit aangedaan om de autosportfans te vermaken. Het kan dus niet anders dat de Formule 1-kalender en de IndyCar-kalender met elkaar 'clashen'.

Het geluk voor de Nederlandse autosportfans is dat de IndyCar Series in de Verenigde Staten wordt verreden en het tijdverschil ongeveer zes uur is. Alles IndyCar-races worden 's avonds verreden (Nederlandse tijd). Maar het vraagt veel uithoudingsvermogen van de Nederlandse autosportfans.

Sommige IndyCar-races worden op zaterdag verreden, maar de meesten op zondag. We hebben een overzicht gemaakt van de IndyCar-races die in hetzelfde weekend als de Formule 1 verreden worden.

DatumFormule 1IndyCar
15 maaAustraliëSt. Petersburg
5 aprVietnamAlabama
19 aprChinaLongbeach
9 meiSpanjeIndianapolis
24 meiMonacoIndy 500
6 junIndy 600 Texas *
7 junAzerbeidzjan
27 junRichmond 300 *
28 junFrankrijk
18 julIowa 300 *
19 julGroot-Brittannië
6 sepItaliëPortland
20 sepSingaporeMonterey

* = zaterdag

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.