18 races in zes maanden, Magnussen: "een uitdaging en gekkenwerk"

Kevin Magnussen voorziet een krankzinnig Formule 1-seizoen in 2020. De Deense Formule 1-coureur, in dienst van Haas F1, acht het niet onmogelijk dat er 18 races in zes maanden worden afgewerkt, maar spreek wel van "gekkenwerk".

18 races in zes maanden, Magnussen: "een uitdaging en gekkenwerk"
© Haas F1 | Kevin Magnussen tijdens GP-weekend op Silverstone 2019.

Het is nog steeds onbekend wanneer de herstart van het Formule 1-seizoen 2020 kan plaatsvinden. Voorlopig prijkt de Canadese Grand Prix bovenaan de 'wishlist' van de eigenaren van de sport en de FIA. Maar ook voor de Canadese editie 2020 moet gevreesd worden. Ook al staat de F1-wedstrijd in Montreal pas voor het weekend van vrijdag 12 tot en met zondag 14 juni op de kalender, het is niet aannemelijk dat tegen die tijd alle problemen rond het coronavirus zijn opgelost.

Magnussen ligt van een super druk F1-schema niet echt wakker, maar de Deense Haas-coureur vraagt zich wel af hoe de overgebleven Formule 1-races - zo'n 15 tot 18 races - door de eigenaren van de sport en de FIA in een buitengewoon kort tijdvak gepropt zullen worden. "18 races in zes maanden is eigenlijk gekkenwerk", begint Magnussen tegenover het Amerikaanse Viasat. "Maar als dat zo is, dan is het niet anders, dan zien we onze families weer met de kerstdagen. Ik wil niet zeggen dat het onmogelijk is, maar er zal veel gevraagd worden van iedereen [die werkzaam is] in de Formule 1."

Er zijn de afgelopen dagen meerdere scenario's de revue gepasseerd. Zo wordt er gesproken over tweedaagse GP-weekenden, en zelfs gaan er geluiden rond over weekenden waarin twee races worden afgewerkt. De 27-jarige racer uit Roskilde ziet het allemaal als een uitdaging en wil eigenlijk zo snel mogelijk weer plaatsnemen in de cockpit van zijn Haas-bolide. "Misschien is het wel gaaf om eens uit te proberen. Hoe dan ook, we willen graag zo snel mogelijk racen", aldus de teamgenoot van Romain Grosjean.

Rond de paasdagen nemen de Formule 1 en de FIA een besluit over de Grand Prix van Canada. De kans dat ook dit evenement wordt uitgesteld en/of afgelast is aanzienlijk.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1CoronavirusF1 GP CanadaF1 GP Canada 2020FIAKevin MagnussenLiberty Media
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:30 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:00
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
17:00 - 19:00
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.