18 races in zes maanden, Magnussen: "een uitdaging en gekkenwerk"

18 races in zes maanden, Magnussen: "een uitdaging en gekkenwerk"
© Haas F1

Kevin Magnussen voorziet een krankzinnig Formule 1-seizoen in 2020. De Deense Formule 1-coureur, in dienst van Haas F1, acht het niet onmogelijk dat er 18 races in zes maanden worden afgewerkt, maar spreek wel van "gekkenwerk".

Het is nog steeds onbekend wanneer de herstart van het Formule 1-seizoen 2020 kan plaatsvinden. Voorlopig prijkt de Canadese Grand Prix bovenaan de 'wishlist' van de eigenaren van de sport en de FIA. Maar ook voor de Canadese editie 2020 moet gevreesd worden. Ook al staat de F1-wedstrijd in Montreal pas voor het weekend van vrijdag 12 tot en met zondag 14 juni op de kalender, het is niet aannemelijk dat tegen die tijd alle problemen rond het coronavirus zijn opgelost.

Magnussen ligt van een super druk F1-schema niet echt wakker, maar de Deense Haas-coureur vraagt zich wel af hoe de overgebleven Formule 1-races - zo'n 15 tot 18 races - door de eigenaren van de sport en de FIA in een buitengewoon kort tijdvak gepropt zullen worden. "18 races in zes maanden is eigenlijk gekkenwerk", begint Magnussen tegenover het Amerikaanse Viasat. "Maar als dat zo is, dan is het niet anders, dan zien we onze families weer met de kerstdagen. Ik wil niet zeggen dat het onmogelijk is, maar er zal veel gevraagd worden van iedereen [die werkzaam is] in de Formule 1."

Er zijn de afgelopen dagen meerdere scenario's de revue gepasseerd. Zo wordt er gesproken over tweedaagse GP-weekenden, en zelfs gaan er geluiden rond over weekenden waarin twee races worden afgewerkt. De 27-jarige racer uit Roskilde ziet het allemaal als een uitdaging en wil eigenlijk zo snel mogelijk weer plaatsnemen in de cockpit van zijn Haas-bolide. "Misschien is het wel gaaf om eens uit te proberen. Hoe dan ook, we willen graag zo snel mogelijk racen", aldus de teamgenoot van Romain Grosjean.

Rond de paasdagen nemen de Formule 1 en de FIA een besluit over de Grand Prix van Canada. De kans dat ook dit evenement wordt uitgesteld en/of afgelast is aanzienlijk.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Wilt u hier adverteren? Laat u informeren over de mogelijkheden. U krijgt vandaag nog antwoord.
Vraag informatie aan
Volgende F1 Grand Prix
Oostenrijk
vrijdag 03 juli 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 04 juli 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 05 juli 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Oostenrijk
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.