Verstappen's teamgenoot 'Pastor': "Ik verwacht hem vooraan"

Max Verstappen debuteert woensdag 15 april in de Supercars Eseries. De Nederlander heeft een wildcard gekregen voor de tweede ronde in de BP Supercars All Stars Eseries. De teamgenoot van de Nederlander, Shane van Gisbergen, verwacht dat Verstappen vooraan te zien zal zijn.

Verstappen's teamgenoot 'Pastor': "Ik verwacht hem vooraan"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Shane van Gisbergen wordt door Max Verstappen 'Pastor' genoemd. De verwijzing naar brokkenpiloot Pastor Maldonado - die in de Formule 1 regelmatig zijn concurrenten van de baan reed - is er een met een knipoog. "Ik ken 'Pastor', de 'shunt king' en het wordt leuk om met en tegen hem te rijden", aldus Max Verstappen in zijn aankondigingsfilmpje op sociale media.

Shane van Gisbergen vindt het geweldig dat Verstappen mee gaat doen in de tweede ronde van de BP Supercars All Stars Eseries en verwacht veel van de Nederlander. "Hij is snel en kent de circuits [Silverstone en Barcelona] goed. Ik verwacht dat hij vooraan in het veld zal zitten. Hij rijdt [net zoals in de Formule 1] agressief en wijkt voor niemand, dus het is mooi om hem deze week op de grid te zien", aldus Van Gisbergen, die zelf een vaste waarde is van het Red Bull Holden Racing Team in de echte en virtuele wereld.

Vorige week in de eerste ronde op Phillip Island (tweemaal) en Monza (eenmaal) eindigde Shane van Gisbergen respectievelijk op P6, P7 en buiten de top tien. Het zal dus een flinke uitdaging worden voor Max Verstappen om zich te kunnen meten met de mannen die meer ervaring hebben dan hijzelf. Zo is er bijvoorbeeld de regerend kampioen van 2019 Scott McLaughlin, die vorige week een dubbelzege pakte in de eerste ronde.

De races (tweemaal Silverstone en tweemaal Barcelona ) voor de tweede ronde in de BP Supercars All Stars Eseries beginnen woensdag 15 april om 11:00 uur Nederlandse tijd en zijn live te volgen op Red Bull TV en via Twitch - https://www.twitch.tv/supercarschampionship/

Gerelateerde onderwerpen EsportsEsportsMax VerstappenPastor MaldonadoShane van GisbergenSupercars Eseries
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Emilia-Romagna
vrijdag 16 april
Eerste vrije training
11:30 - 12:30
Tweede vrije training
15:00 - 16:00
zaterdag 17 april
Derde vrije training
12:00 - 13:00
Kwalificatie
15:00 - 16:00
zondag 18 april
Race
15:00 - 17:00
Meer Emilia-Romagna GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.