Verstappen met wildcard in tweede ronde van de Supercars Eseries

Max Verstappen heeft zich laten verleiden om deel te nemen aan de tweede ronde van de Supercars All Stars Eseries. Samen met - vaste waarde in de echte en virtuele wereld - Shane van Gisbergen zal Verstappen deelnemen voor het Red Bull Holden Racing Team.

Verstappen met wildcard in tweede ronde van de Supercars Eseries
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen zal aanstaande woensdag 15 april namens Red Bull uitkomen in de tweede ronde van de Supercars All Stars Eseries. Met behulp van een wildcard zal de Nederlander plaatsnemen in de Holden Commodore met startnummer 33 van het Red Bull Holden Racing Team. Zijn #33-wagen heeft dezelfde Red Bull-kleuren als die van van zijn Formule 1-auto.

Ondanks dat de Supercars op het iRacing-platform niet de eerste keuze zijn van Verstappen heeft hij zich toch laten verleiden om de wildcard aan te pakken en samen met Shane van Gisbergen de strijd aan te binden met de concurrentie. Verstappen heeft er zin in: "Ik kijk uit naar deze race. Omdat ik nog niet zoveel ervaring heb met deze auto [in de sim] wordt het een uitdaging. Maar ze zijn in het echt heel cool", aldus de Red Bull-coureur. "Omdat we normaal gesproken in Melbourne altijd samen met de Supercars rijden wordt het interessant om te zien waar ik sta vergeleken met de gebruikelijke coureurs."

Ondanks dat ronde twee op de virtuele circuits van Silverstone en Barcelona [bekende circuits voor Verstappen] worden verreden denkt de Nederlandse Formule 1-coureur dat het een uitdaging wordt om goed te presteren. "Ik heb de Supercar nu een paar keer geprobeerd op iRacing en het is een erg lastige auto om onder de knie te krijgen. Hopelijk kunnen we een mooi resultaat neerzetten voor Red Bull. Het wordt vast leuk om tegen de andere V8 coureurs te rijden."

De races (tweemaal Silverstone en tweemaal Barcelona ) voor de tweede ronde in de BP Supercars All Stars Eseries beginnen woensdag 15 april om 11:00 uur Nederlandse tijd en zijn live te volgen op Red Bull TV en via Twitch - https://www.twitch.tv/supercarschampionship/

Gerelateerde onderwerpen EsportsEsportsMax VerstappenSupercars Eseries
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Emilia-Romagna
vrijdag 16 april
Eerste vrije training
11:30 - 12:30
Tweede vrije training
15:00 - 16:00
zaterdag 17 april
Derde vrije training
12:00 - 13:00
Kwalificatie
15:00 - 16:00
zondag 18 april
Race
15:00 - 17:00
Meer Emilia-Romagna GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.