Ook Vettel neemt binnenkort plaats achter zijn digitale F1-stuur

Sebastian Vettel heeft een racesimulator aangeschaft. Ondanks dat hij zich thuis in Zwitserland niet verveeld, heeft de 32-jarige Duitser de stoute schoenen aangetrokken en gaat hij zich binnenkort mengen in de wereld van de digitale Formule 1-races.

Ook Vettel neemt binnenkort plaats achter zijn digitale F1-stuur
© Ferrari F1

Sebastian Vettel zit momenteel thuis bij zijn gezin, zonder direct contact met vrienden. De viervoudig wereldkampioen verveelt zich absoluut niet. Zijn trainingsschema en zijn kinderen houden hem dagelijkse bezig. "Het is niet zo dat ik nu uitslaap of zoiets of lang in bed lig. Mijn drie kinderen laten dat niet toe", aldus Vettel in gesprek met Auto Motor und Sport. "We genieten van de tijd die we samen hebben. We hebben dagelijks een programma. We vervelen ons dus nooit."

Naast zijn trainingsschema en de bezigheden met het gezin en de kinderen, heeft Vettel - zoals hij zelf zegt - ook meer tijd om klusjes rond en om het huis te doen, evenals tuinieren. Maar ook het op peil houden van zijn conditie hoort bij het dagelijkse programma. "Ik sport veel en zo probeer ik zit te blijven", zegt Vettel, die ook met regelmatig zijn huis verlaat om boodschappen te doen en te trainen op de racefiets.

Toch heeft Vettel zich laten verleiden om een onbekende weg in te slaan. Zo is hij onlangs van het analoge pad afgegaan en heeft hij zich laten verleiden om een simulator aan te schaffen. "Mijn vrienden en andere coureurs zetten me steeds meer onder druk. Ik kreeg echt de behoefte om het uit te proberen", vervolgt de Ferrari-coureur. "Ik heb nu een eigen simulator, maar ik moet hem nog wel installeren. Ik kreeg via het nieuws mee dat Charles [Leclerc] er succesvol was tijdens zijn debuut. Ik ga er nu mee beginnen en zal moeten oefenen."

Sebastian Vettel is niet van plan om er een carrière van te maken, maar ziet het simracen als een soort vermaak. "Ik zie het alleen maar als leuk, ik streef geen nieuwe carrière na", aldus Vettel.

Gerelateerde onderwerpen EsportsEsportsSebastian Vettel
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Emilia-Romagna
vrijdag 16 april
Eerste vrije training
11:30 - 12:30
Tweede vrije training
15:00 - 16:00
zaterdag 17 april
Derde vrije training
12:00 - 13:00
Kwalificatie
15:00 - 16:00
zondag 18 april
Race
15:00 - 17:00
Meer Emilia-Romagna GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.