VT31 okt - 10:00
QUALI31 okt - 14:00
RACE 1 nov - 13:10

Ook Vettel neemt binnenkort plaats achter zijn digitale F1-stuur

Ook Vettel neemt binnenkort plaats achter zijn digitale F1-stuur
© Ferrari F1

Sebastian Vettel heeft een racesimulator aangeschaft. Ondanks dat hij zich thuis in Zwitserland niet verveeld, heeft de 32-jarige Duitser de stoute schoenen aangetrokken en gaat hij zich binnenkort mengen in de wereld van de digitale Formule 1-races.

Sebastian Vettel zit momenteel thuis bij zijn gezin, zonder direct contact met vrienden. De viervoudig wereldkampioen verveelt zich absoluut niet. Zijn trainingsschema en zijn kinderen houden hem dagelijkse bezig. "Het is niet zo dat ik nu uitslaap of zoiets of lang in bed lig. Mijn drie kinderen laten dat niet toe", aldus Vettel in gesprek met Auto Motor und Sport. "We genieten van de tijd die we samen hebben. We hebben dagelijks een programma. We vervelen ons dus nooit."

Naast zijn trainingsschema en de bezigheden met het gezin en de kinderen, heeft Vettel - zoals hij zelf zegt - ook meer tijd om klusjes rond en om het huis te doen, evenals tuinieren. Maar ook het op peil houden van zijn conditie hoort bij het dagelijkse programma. "Ik sport veel en zo probeer ik zit te blijven", zegt Vettel, die ook met regelmatig zijn huis verlaat om boodschappen te doen en te trainen op de racefiets.

Toch heeft Vettel zich laten verleiden om een onbekende weg in te slaan. Zo is hij onlangs van het analoge pad afgegaan en heeft hij zich laten verleiden om een simulator aan te schaffen. "Mijn vrienden en andere coureurs zetten me steeds meer onder druk. Ik kreeg echt de behoefte om het uit te proberen", vervolgt de Ferrari-coureur. "Ik heb nu een eigen simulator, maar ik moet hem nog wel installeren. Ik kreeg via het nieuws mee dat Charles [Leclerc] er succesvol was tijdens zijn debuut. Ik ga er nu mee beginnen en zal moeten oefenen."

Sebastian Vettel is niet van plan om er een carrière van te maken, maar ziet het simracen als een soort vermaak. "Ik zie het alleen maar als leuk, ik streef geen nieuwe carrière na", aldus Vettel.

Vacature - MotorsportZ is op zoek naar F1-schrijftijgers (m/v) die autosport in hun aderen hebben vloeien en alles willen weten. Wat we onder andere nodig hebben zijn mensen van tenminste 16 jaar oud die in goed Nederlands een mooi en boeiend stukje kunnen schrijven. Geïnteresseerd of ken jij zo iemand? Check hier de vacature.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Peiling
Lewis Hamilton heeft voor 2021 nog geen nieuw contract. Wat gaat hij doen?
Volgende F1 Grand Prix
Portugal
vrijdag 23 oktober 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 24 oktober 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 25 oktober 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Portugal
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.