VT31 okt - 10:00
QUALI31 okt - 14:00
RACE 1 nov - 13:10

Max Verstappen over eSporters in F1: 'Positieve ontwikkeling'

Max Verstappen over eSporters in F1: 'Positieve ontwikkeling'
©Getty Images / Red Bull Contentpool

Max Verstappen is van mening dat eSporters in de toekomst een belangrijke rol zullen spelen bij de ontwikkeling van de Formule 1-auto's. Ondanks dat de Nederlandse Red Bull-coureur zelf erg graag FIFA-voetbal speelt, is hij ook niet vies van een racespelletje op de gameconsole.

"F1 liep wat mij betreft een beetje achter op het gebied van eSports, ik zie het dus al iets positiefs", begint Max Verstappen tegen WTF1.com. "Ik weet dat eSporters erg snel kunnen zijn."

"Op een gegeven moment zo snel dat ze ons kunnen ondersteunen, door bijvoorbeeld simulatorwerk te gaan doen voor het team. Dan hoeven wij [de vaste coureurs] niet iedere keer naar de simulator te gaan. Het zou dus mooi zijn als zij dat kunnen doen."

Het Formule 1-team van McLaren nam onlangs het besluit om de Nederlander Rudy van Buren in te huren als ontwikkelingsrijder. Dit was een gevolg van zijn titel 'World's fastest gamer'. Verstappen ziet dit als een zeer positieve ontwikkeling en is er ook blij mee.

"Het is echt een grote kans voor Rudy [van Buren]. Hij had erg veel concurrentie en is niet alleen snel, maar kan ook goed met de pers omgaan. Een team helpen zie je steeds vaker in de sport, zoals bij voetbal. De jongens die FIFA-voetbal spelen verdienen veel geld, dus ik zie het zeker als een positief iets", aldus Max Verstappen.

Vacature - MotorsportZ is op zoek naar F1-schrijftijgers (m/v) die autosport in hun aderen hebben vloeien en alles willen weten. Wat we onder andere nodig hebben zijn mensen van tenminste 16 jaar oud die in goed Nederlands een mooi en boeiend stukje kunnen schrijven. Geïnteresseerd of ken jij zo iemand? Check hier de vacature.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Peiling
Lewis Hamilton heeft voor 2021 nog geen nieuw contract. Wat gaat hij doen?
Volgende F1 Grand Prix
Portugal
vrijdag 23 oktober 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 24 oktober 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 25 oktober 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Portugal
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.