Max Verstappen over eSporters in F1: 'Positieve ontwikkeling'

Max Verstappen is van mening dat eSporters in de toekomst een belangrijke rol zullen spelen bij de ontwikkeling van de Formule 1-auto's. Ondanks dat de Nederlandse Red Bull-coureur zelf erg graag FIFA-voetbal speelt, is hij ook niet vies van een racespelletje op de gameconsole.

Max Verstappen over eSporters in F1: 'Positieve ontwikkeling'
©Getty Images / Red Bull Contentpool

"F1 liep wat mij betreft een beetje achter op het gebied van eSports, ik zie het dus al iets positiefs", begint Max Verstappen tegen WTF1.com. "Ik weet dat eSporters erg snel kunnen zijn."

"Op een gegeven moment zo snel dat ze ons kunnen ondersteunen, door bijvoorbeeld simulatorwerk te gaan doen voor het team. Dan hoeven wij [de vaste coureurs] niet iedere keer naar de simulator te gaan. Het zou dus mooi zijn als zij dat kunnen doen."

Het Formule 1-team van McLaren nam onlangs het besluit om de Nederlander Rudy van Buren in te huren als ontwikkelingsrijder. Dit was een gevolg van zijn titel 'World's fastest gamer'. Verstappen ziet dit als een zeer positieve ontwikkeling en is er ook blij mee.

"Het is echt een grote kans voor Rudy [van Buren]. Hij had erg veel concurrentie en is niet alleen snel, maar kan ook goed met de pers omgaan. Een team helpen zie je steeds vaker in de sport, zoals bij voetbal. De jongens die FIFA-voetbal spelen verdienen veel geld, dus ik zie het zeker als een positief iets", aldus Max Verstappen.

Gerelateerde onderwerpen EsportsEsportsFIFA-voetbalMax VerstappenRudy van Buren
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Emilia-Romagna
vrijdag 16 april
Eerste vrije training
11:30 - 12:30
Tweede vrije training
15:00 - 16:00
zaterdag 17 april
Derde vrije training
12:00 - 13:00
Kwalificatie
15:00 - 16:00
zondag 18 april
Race
15:00 - 17:00
Meer Emilia-Romagna GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.