VT31 okt - 10:00
QUALI31 okt - 14:00
RACE 1 nov - 13:10

Max Verstappen en Lando Norris nemen zondag deel aan virtuele races

Max Verstappen en Lando Norris nemen zondag deel aan virtuele races
© Esports

Max Verstappen en Lando Norris maken van de nood een deugd. Nu de Grand Prix van Australië vanwege het coronavirus is afgelast nemen de Formule 1-coureurs deel aan twee verschillende simraces. Het duo staat bekend om hun actieve leven in de virtuele wereld.

Omdat het coronavirus de wereld in haar macht heeft zoeken coureurs naar alternatieven voor de seizoensopener, die vrijdag vlak voor aanvang werd geannuleerd. Zo worden er dit weekend twee virtuele races georganiseerd. Zo neemt Lando Norris deel aan de virtuele Grand Prix van Australië, die de 'not the Australian Grand Prix' meekrijgt. De race is vanaf 16:45 uur Nederlandse tijd te volgen op YouTube en Twitch.tv.

"Ik wilde deze kans om dit weekend alsnog te rijden meteen aanpakken", zegt de Britse Formule 1-coureur in gesprek met Motorsport.com. "Het leek me een mooie manier om mijn honger naar competitie te stillen en daarbij wat plezier te maken. Hopelijk valt het bij de fans in de smaak. Het voordeel aan Esports is dat de deelnemers online en dus op afstand kunnen meedoen", aldus Norris.

Max Verstappen neemt zondag deel aan de 'All-Star Esport Battle'. Ook daaraan nemen bekende coureurs en simracers deel. Zo komen naast Verstappen onder andere Rudy van Buren, FE-coureur Antonio Felix da Costa en Billy Monger in actie tijdens deze virtuele wedstrijd. Ook deze virtuele race is live te volgen via YouTube en begint eveneens om 16:45 uur.

Vacature - MotorsportZ is op zoek naar F1-schrijftijgers (m/v) die autosport in hun aderen hebben vloeien en alles willen weten. Wat we onder andere nodig hebben zijn mensen van tenminste 16 jaar oud die in goed Nederlands een mooi en boeiend stukje kunnen schrijven. Geïnteresseerd of ken jij zo iemand? Check hier de vacature.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Peiling
Lewis Hamilton heeft voor 2021 nog geen nieuw contract. Wat gaat hij doen?
Volgende F1 Grand Prix
Portugal
vrijdag 23 oktober 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 24 oktober 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 25 oktober 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Portugal
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.