Max Verstappen en Lando Norris nemen zondag deel aan virtuele races

Max Verstappen en Lando Norris maken van de nood een deugd. Nu de Grand Prix van Australië vanwege het coronavirus is afgelast nemen de Formule 1-coureurs deel aan twee verschillende simraces. Het duo staat bekend om hun actieve leven in de virtuele wereld.

Max Verstappen en Lando Norris nemen zondag deel aan virtuele races
© Esports

Omdat het coronavirus de wereld in haar macht heeft zoeken coureurs naar alternatieven voor de seizoensopener, die vrijdag vlak voor aanvang werd geannuleerd. Zo worden er dit weekend twee virtuele races georganiseerd. Zo neemt Lando Norris deel aan de virtuele Grand Prix van Australië, die de 'not the Australian Grand Prix' meekrijgt. De race is vanaf 16:45 uur Nederlandse tijd te volgen op YouTube en Twitch.tv.

"Ik wilde deze kans om dit weekend alsnog te rijden meteen aanpakken", zegt de Britse Formule 1-coureur in gesprek met Motorsport.com. "Het leek me een mooie manier om mijn honger naar competitie te stillen en daarbij wat plezier te maken. Hopelijk valt het bij de fans in de smaak. Het voordeel aan Esports is dat de deelnemers online en dus op afstand kunnen meedoen", aldus Norris.

Max Verstappen neemt zondag deel aan de 'All-Star Esport Battle'. Ook daaraan nemen bekende coureurs en simracers deel. Zo komen naast Verstappen onder andere Rudy van Buren, FE-coureur Antonio Felix da Costa en Billy Monger in actie tijdens deze virtuele wedstrijd. Ook deze virtuele race is live te volgen via YouTube en begint eveneens om 16:45 uur.

Gerelateerde onderwerpen EsportsAntónio Félix da CostaBilly MongerEsportsLando NorrisMax VerstappenRudy van Buren
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Emilia-Romagna
vrijdag 16 april
Eerste vrije training
11:30 - 12:30
Tweede vrije training
15:00 - 16:00
zaterdag 17 april
Derde vrije training
12:00 - 13:00
Kwalificatie
15:00 - 16:00
zondag 18 april
Race
15:00 - 17:00
Meer Emilia-Romagna GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.