Codemasters F1 2020 Game: een hoger level van realisme

Fans kunnen binnenkort weer eens zelf ervaren hoe het is om een Formule 1-coureur te zijn. Codemasters brengt op 10 juli aanstaande F1 2020 uit waarin het voor de spelers mogelijk is om net als bij de voorgaande edities een eigen carrière op te bouwen.

Codemasters F1 2020 Game: een hoger level van realisme
© Codemasters

De games van Codemasters zijn al jaren erg populair en dit jaar zal dat niet anders zijn. In de nieuwste game kunnen spelers onder andere hun eigen Formule 1-team oprichten.

Sinds 2009 brengt Codemasters ieder jaar een Formule 1-game uit waar fans meestal reikhalzend naar uitkijken. De game geeft de fans de gelegenheid om “te ervaren” hoe het is om onder druk te moeten presteren. Beginnend bij een kleine renstal of juist al je sporen verdienen bij Ferrari, Mercedes of Red Bull? Het kan allemaal en daar wordt dan ook dankbaar gebruik van gemaakt. Daarnaast kunnen de gamers ook online met elkaar de strijd aangaan en kilometers maken in historische bolides.

F1 2019 was mogelijk de beste editie die Codemasters heeft uitgebracht. De game stond in het teken van de rivaliteit van Ayrton Senna en Alain Prost. De historische bolides, helmen en raceoveralls waren beschikbaar waardoor de geschiedenis weer tot leven kwam. F1 2020 staat in het teken van het jubileum van de sport (70 jaar). Verder heeft Codemasters een tweede versie gecreëerd die zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher eert. Wie F1 2020 Deluxe Schumacher Edition bestelt kan de game al op 7 juli op de deurmat verwachten.

In F1 2020 kun je als fan de oorspronkelijke racekalender van dit seizoen doorlopen. Zo staan alle 22 circuits op de kalender waaronder Hanoi (Vietnam) en Zandvoort. Het unieke hiervan is dat de fans eerder een indruk kunnen opdoen van de nieuwe circuits dan de coureurs in real life.

De grote meesterzet van Codemasters voor dit jaar is toch wel de My Team-modus. Hierin kun je je eigen Formule 1-team oprichten. Je bent zowel teambaas, maar ook coureur van je eigen renstal. Je zult dus los van het presteren op de baan ook moeten letten op de ontwikkeling van de auto, de fabriek, de financiën etc. Als laatste moet je ook een teamgenoot kiezen, maar dit hoeft geen huidige Formule 1-coureur te zijn. Je kunt ook kiezen voor een Formule 2-coureur zoals Nyck de Vries of Mick Schumacher.

Voor de Nederlandse fans is er nog een extra verrassing toegevoegd. Zo is voor het eerst Olav Mol als commentator toegevoegd in de game. Andere landen hadden al hun eigen commentator(en) in het spel zitten, maar voor Nederland is dit uniek.

Gerelateerde onderwerpen EsportsAlain ProstAyrton SennaEsportsFerrari F1Mercedes F1Michael SchumacherNyck de VriesOlav MolRed Bull F1
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:30 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:00
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
17:00 - 19:00
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.