VT1 9 okt - 11:00
VT2 9 okt - 15:00
VT310 okt - 12:00
QUALI10 okt - 15:00
RACE11 okt - 15:10
Home DTM

Wittmann wint eerste DTM-race Assen, Robin Frijns valt uit

Wittmann wint eerste DTM-race Assen, Robin Frijns valt uit
© Barry Mikkers/mikkers-photo.com

Marco Wittmann heeft de eerste DTM-race op TT-Circuit Assen op zijn naam gezet. De Duitse BMW-rijder was tijdens de regenrace helemaal in zijn element en er stond geen maat op zijn snelheid. René Rast die de hele race virtueel op de tweede plek reed moest in de slotfase van de race merkgenoot Nico Müller, die erg laat zijn verplichte bandenwissel uitvoerde, voor zich dulden. Rast werd derde achter Müller.

De eerste DTM-race in Assen ging van start van achter de safety car. Er viel zoveel regen dat het door de wedstrijdleiding onveilig werd geacht om vanuit stilstand de race te laten beginnen. Robin Frijns werd ook vandaag weer door pech achtervolgd, iets waar de Nederlander op geabonneerd lijkt te zijn. Frijns startte vanuit de pitstraat nadat hij na de kwalificatie gediskwalificeerd werd. Door de safety car kon Frijns toch aansluiten achter de safety car.

Na twee ronden achter de safety car ging de race van start en nog voor de eerste bocht wist Robin Frijns al meteen twee plekken goed te maken. Na de eerste doorkomst reed de Limburger al op de veertiende plek. Het regende nog steeds, zij het in iets mindere maten. Daniel Juncadella viel in de eerste ronde uit, het leek op een soort gelijke uitvalbeurt van teamgenoot Jake Dennis tijdens de kwalificatie.

Frijns ging al in ronde zes naar binnen voor de verplichte bandenwissel, maar dat bleek geen succes voor de Limburger. Halverwege de race stopte het met regenen de baan werd dus steeds sneller, wat een voordeel was voor de mannen die later een pitstop maakten.

Robin Frijns spinde uiteindelijk in ronde 21 terwijl hij op de tiende plek reed. De Nederlandse Audi-coureur spinde op de curbs in bocht 11 en knalde vervolgens hard tegen de vangrail. Frijns kon de pitstraat nog wel bereiken, maar daar moest hij door te veel schade aan de achterkant van zijn auto de strijd opgeven. Frijns was na Daniel Juncadella de tweede uitvaller.

In de slotfase van de race ging Nico Müller als laatste coureur de pits in voor vers rubber. Hij kwam nog net voor Marco Wittmann de baan weer op, maar de BMW-rijder zou het daar niet bij laten en verschalkte de Audi-coureur in de voorlaatste ronde. René Rast lukte dat niet meer en moest genoegen nemen met de derde plek op het podium in Assen.

Vacature - MotorsportZ is op zoek naar F1-schrijftijgers (m/v) die autosport in hun aderen hebben vloeien en alles willen weten. Wat we onder andere nodig hebben zijn mensen van tenminste 16 jaar oud die in goed Nederlands een mooi en boeiend stukje kunnen schrijven. Geïnteresseerd of ken jij zo iemand? Check hier de vacature.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Peiling
Stelling: De tijdstraf van 10 sec. en de twee strafpunten was een te zware straf voor Hamilton
Volgende F1 Grand Prix
Eifel (Duitsland)
vrijdag 09 oktober 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 10 oktober 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 11 oktober 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Eifel (Duitsland)
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.