Home DTM

Wittmann wint eerste DTM-race Assen, Robin Frijns valt uit

Marco Wittmann heeft de eerste DTM-race op TT-Circuit Assen op zijn naam gezet. De Duitse BMW-rijder was tijdens de regenrace helemaal in zijn element en er stond geen maat op zijn snelheid. René Rast die de hele race virtueel op de tweede plek reed moest in de slotfase van de race merkgenoot Nico Müller, die erg laat zijn verplichte bandenwissel uitvoerde, voor zich dulden. Rast werd derde achter Müller.

Wittmann wint eerste DTM-race Assen, Robin Frijns valt uit
© Barry Mikkers/mikkers-photo.com

De eerste DTM-race in Assen ging van start van achter de safety car. Er viel zoveel regen dat het door de wedstrijdleiding onveilig werd geacht om vanuit stilstand de race te laten beginnen. Robin Frijns werd ook vandaag weer door pech achtervolgd, iets waar de Nederlander op geabonneerd lijkt te zijn. Frijns startte vanuit de pitstraat nadat hij na de kwalificatie gediskwalificeerd werd. Door de safety car kon Frijns toch aansluiten achter de safety car.

Na twee ronden achter de safety car ging de race van start en nog voor de eerste bocht wist Robin Frijns al meteen twee plekken goed te maken. Na de eerste doorkomst reed de Limburger al op de veertiende plek. Het regende nog steeds, zij het in iets mindere maten. Daniel Juncadella viel in de eerste ronde uit, het leek op een soort gelijke uitvalbeurt van teamgenoot Jake Dennis tijdens de kwalificatie.

Frijns ging al in ronde zes naar binnen voor de verplichte bandenwissel, maar dat bleek geen succes voor de Limburger. Halverwege de race stopte het met regenen de baan werd dus steeds sneller, wat een voordeel was voor de mannen die later een pitstop maakten.

Robin Frijns spinde uiteindelijk in ronde 21 terwijl hij op de tiende plek reed. De Nederlandse Audi-coureur spinde op de curbs in bocht 11 en knalde vervolgens hard tegen de vangrail. Frijns kon de pitstraat nog wel bereiken, maar daar moest hij door te veel schade aan de achterkant van zijn auto de strijd opgeven. Frijns was na Daniel Juncadella de tweede uitvaller.

In de slotfase van de race ging Nico Müller als laatste coureur de pits in voor vers rubber. Hij kwam nog net voor Marco Wittmann de baan weer op, maar de BMW-rijder zou het daar niet bij laten en verschalkte de Audi-coureur in de voorlaatste ronde. René Rast lukte dat niet meer en moest genoegen nemen met de derde plek op het podium in Assen.Formule 1 podcast

GP van Japan - Het weekend van Verstappen in Hondaland: was het een drama, een ramp, een afgang of een verschrikking? Plus, Verstappen en Red Bull: is er nog wel een toekomst samen? Detail: Max Verstappen na zomerstop 31 punten, Alexander Albon 48 punten.
Klik en beluister

Volgende F1 Grand Prix
Mexico
vrijdag 25 oktober 2019
17:00 - 18:30Eerste vrije training
21:00 - 22:30Tweede vrije training
zaterdag 26 oktober 2019
17:00 - 18:00Derde vrije training
20:00 - 21:00Kwalificatie
zondag 27 oktober 2019
20:10 - 22:10Race