FrankrijkGP Frankrijk
VT 118 jun 11:30
VT 218 jun 15:00
VT 319 jun 12:00
QUALI19 jun 15:00
RACE20 jun 15:00

Wittmann wint eerste DTM-race Assen, Robin Frijns valt uit

Marco Wittmann heeft de eerste DTM-race op TT-Circuit Assen op zijn naam gezet. De Duitse BMW-rijder was tijdens de regenrace helemaal in zijn element en er stond geen maat op zijn snelheid. René Rast die de hele race virtueel op de tweede plek reed moest in de slotfase van de race merkgenoot Nico Müller, die erg laat zijn verplichte bandenwissel uitvoerde, voor zich dulden. Rast werd derde achter Müller.

Wittmann wint eerste DTM-race Assen, Robin Frijns valt uit
© Barry Mikkers/mikkers-photo.com

De eerste DTM-race in Assen ging van start van achter de safety car. Er viel zoveel regen dat het door de wedstrijdleiding onveilig werd geacht om vanuit stilstand de race te laten beginnen. Robin Frijns werd ook vandaag weer door pech achtervolgd, iets waar de Nederlander op geabonneerd lijkt te zijn. Frijns startte vanuit de pitstraat nadat hij na de kwalificatie gediskwalificeerd werd. Door de safety car kon Frijns toch aansluiten achter de safety car.

Na twee ronden achter de safety car ging de race van start en nog voor de eerste bocht wist Robin Frijns al meteen twee plekken goed te maken. Na de eerste doorkomst reed de Limburger al op de veertiende plek. Het regende nog steeds, zij het in iets mindere maten. Daniel Juncadella viel in de eerste ronde uit, het leek op een soort gelijke uitvalbeurt van teamgenoot Jake Dennis tijdens de kwalificatie.

Gerelateerde onderwerpen DTMAudi DTMBMW DTMDTM Assen 2019Marco WittmannNico MüllerRené Rast
Net binnen
Lees meer racenieuws
Formule 1
Up Next
Frankrijk
vrijdag 18 juni
Eerste vrije training
11:30 - 12:30
Tweede vrije training
15:00 - 16:00
zaterdag 19 juni
Derde vrije training
12:00 - 13:00
Kwalificatie
15:00 - 16:00
zondag 20 juni
Race
15:00 - 17:00
Meer Frankrijk GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.