Wittmann over Norisring: "Meest stressvolle weekend op de kalender"

Dit weekend staat voor de DTM-coureurs Norisring op het menu. De vierde ronde van het DTM-seizoen 2019 wordt door BMW-coureur en lokale held Marco Wittmann aangemerkt als het meest stressvolle weekend van het seizoen. "Voor mij is dit het meest stressvolle weekend op de kalender", aldus Wittmann.

Wittmann over Norisring: "Meest stressvolle weekend op de kalender"
© Barry Mikkers/mikkers-photo.com

Marco Wittmann die overigens in het nabij gelegen Fürth is geboren vervolgt: "Maar in feite is dat niet echt een probleem. Sterker nog, ik ben er gek op. Het is fijn te weten om te rijden met de volledige support van zoveel lokale fans, mijn familie en vrienden. Het is echt geweldig en geeft me een enorme boost."

Marco Wittmann won in 2018 op Norisring de tweede race op zondag 24 juni. Gaat de lokale held dit kunstje verhalen? Als het aan de BMW-rijder ligt absoluut!

Wittmann heeft samen met Audi-coureur René Rast in 2019 als enige meer dan één race gewonnen. René Rast komt aanstaand weekend uit met een Audi die een afwijkende livery heeft. De kleurstelling die de Audi van Rast draagt is uniek en gerelateerd aan de samenwerking de Duitse autofabrikant is aangegaan met de Audi Cup, een prestigieus voetbaltoernooi wat eind juli plaatsvindt. De Audi van René Rast zal onder andere een groot logo van FC Bayern München op het dak dragen.

René Rast wordt vanaf het DTM-weekend op Norisring ook weer vergezeld door zijn teamgenoot Jamie Green. Green moest het weekend in het Italiaanse Misano missen omdat hij een blindedarmoperatie moest ondergaan, maar de Brit is nu weer helemaal terug. Jamie Green won al vier keer eerder op Norisring en zal er alles aan doen om dit weekend sterk terug te komen.

Gerelateerde onderwerpen DTMAudi DTMBMW DTMDTM Norisring 2019Jamie GreenMarco WittmannRené Rast
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Emilia-Romagna
vrijdag 16 april
Eerste vrije training
11:30 - 12:30
Tweede vrije training
15:00 - 16:00
zaterdag 17 april
Derde vrije training
12:00 - 13:00
Kwalificatie
15:00 - 16:00
zondag 18 april
Race
15:00 - 17:00
Meer Emilia-Romagna GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.