VT31 okt - 10:00
QUALI31 okt - 14:00
RACE 1 nov - 13:10
Home DTM

Wittmann over Norisring: "Meest stressvolle weekend op de kalender"

Wittmann over Norisring: "Meest stressvolle weekend op de kalender"
© Barry Mikkers/mikkers-photo.com

Dit weekend staat voor de DTM-coureurs Norisring op het menu. De vierde ronde van het DTM-seizoen 2019 wordt door BMW-coureur en lokale held Marco Wittmann aangemerkt als het meest stressvolle weekend van het seizoen. "Voor mij is dit het meest stressvolle weekend op de kalender", aldus Wittmann.

Marco Wittmann die overigens in het nabij gelegen Fürth is geboren vervolgt: "Maar in feite is dat niet echt een probleem. Sterker nog, ik ben er gek op. Het is fijn te weten om te rijden met de volledige support van zoveel lokale fans, mijn familie en vrienden. Het is echt geweldig en geeft me een enorme boost."

Marco Wittmann won in 2018 op Norisring de tweede race op zondag 24 juni. Gaat de lokale held dit kunstje verhalen? Als het aan de BMW-rijder ligt absoluut!

Wittmann heeft samen met Audi-coureur René Rast in 2019 als enige meer dan één race gewonnen. René Rast komt aanstaand weekend uit met een Audi die een afwijkende livery heeft. De kleurstelling die de Audi van Rast draagt is uniek en gerelateerd aan de samenwerking de Duitse autofabrikant is aangegaan met de Audi Cup, een prestigieus voetbaltoernooi wat eind juli plaatsvindt. De Audi van René Rast zal onder andere een groot logo van FC Bayern München op het dak dragen.

René Rast wordt vanaf het DTM-weekend op Norisring ook weer vergezeld door zijn teamgenoot Jamie Green. Green moest het weekend in het Italiaanse Misano missen omdat hij een blindedarmoperatie moest ondergaan, maar de Brit is nu weer helemaal terug. Jamie Green won al vier keer eerder op Norisring en zal er alles aan doen om dit weekend sterk terug te komen.

Vacature - MotorsportZ is op zoek naar F1-schrijftijgers (m/v) die autosport in hun aderen hebben vloeien en alles willen weten. Wat we onder andere nodig hebben zijn mensen van tenminste 16 jaar oud die in goed Nederlands een mooi en boeiend stukje kunnen schrijven. Geïnteresseerd of ken jij zo iemand? Check hier de vacature.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Peiling
Lewis Hamilton heeft voor 2021 nog geen nieuw contract. Wat gaat hij doen?
Volgende F1 Grand Prix
Portugal
vrijdag 23 oktober 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 24 oktober 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 25 oktober 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Portugal
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.