Home DTM

Wittmann over Norisring: "Meest stressvolle weekend op de kalender"

Dit weekend staat voor de DTM-coureurs Norisring op het menu. De vierde ronde van het DTM-seizoen 2019 wordt door BMW-coureur en lokale held Marco Wittmann aangemerkt als het meest stressvolle weekend van het seizoen. "Voor mij is dit het meest stressvolle weekend op de kalender", aldus Wittmann.

Wittmann over Norisring: "Meest stressvolle weekend op de kalender"
© Barry Mikkers/mikkers-photo.com

Marco Wittmann die overigens in het nabij gelegen Fürth is geboren vervolgt: "Maar in feite is dat niet echt een probleem. Sterker nog, ik ben er gek op. Het is fijn te weten om te rijden met de volledige support van zoveel lokale fans, mijn familie en vrienden. Het is echt geweldig en geeft me een enorme boost."

Marco Wittmann won in 2018 op Norisring de tweede race op zondag 24 juni. Gaat de lokale held dit kunstje verhalen? Als het aan de BMW-rijder ligt absoluut!

Wittmann heeft samen met Audi-coureur René Rast in 2019 als enige meer dan één race gewonnen. René Rast komt aanstaand weekend uit met een Audi die een afwijkende livery heeft. De kleurstelling die de Audi van Rast draagt is uniek en gerelateerd aan de samenwerking de Duitse autofabrikant is aangegaan met de Audi Cup, een prestigieus voetbaltoernooi wat eind juli plaatsvindt. De Audi van René Rast zal onder andere een groot logo van FC Bayern München op het dak dragen.

René Rast wordt vanaf het DTM-weekend op Norisring ook weer vergezeld door zijn teamgenoot Jamie Green. Green moest het weekend in het Italiaanse Misano missen omdat hij een blindedarmoperatie moest ondergaan, maar de Brit is nu weer helemaal terug. Jamie Green won al vier keer eerder op Norisring en zal er alles aan doen om dit weekend sterk terug te komen.Formule 1 podcast

GP van Japan - Het weekend van Verstappen in Hondaland: was het een drama, een ramp, een afgang of een verschrikking? Plus, Verstappen en Red Bull: is er nog wel een toekomst samen? Detail: Max Verstappen na zomerstop 31 punten, Alexander Albon 48 punten.
Klik en beluister

Volgende F1 Grand Prix
Mexico
vrijdag 25 oktober 2019
17:00 - 18:30Eerste vrije training
21:00 - 22:30Tweede vrije training
zaterdag 26 oktober 2019
17:00 - 18:00Derde vrije training
20:00 - 21:00Kwalificatie
zondag 27 oktober 2019
20:10 - 22:10Race