TT-Circuit is een uitdagend circuit voor DTM-coureurs

Het DTM-circus is dit weekend voor het eerste in de geschiedenis te gast op TT-Circuit Assen. Tijdens de persconferentie die vrijdagmiddag georganiseerd werd waren Robin Frijns, Jake Dennis en routinier Timo Glock uitgenodigd.

TT-Circuit is een uitdagend circuit voor DTM-coureurs
© Ries Boogert/MotorsportZ

De belangrijkste vraag, aangaande het debuut van het TT Circuit in Assen, was wat de heren van het circuit vonden. In het begin van de middag werd de eerste vrije training verreden en hoe hadden de DTM-rijders hun eerste ronden op Assen ervaren.

De algemene eerste indrukken waren dat circuit uitdagend is en dat veelvuldig de track limits werden overschreden. "Ik denk niet dat ik daarmee de enige was", liet Frijns tijdens de persconferentie met een glimlach weten. Ook BMW-coureur Timo Glock en Aston Martin-rijder Jake Dennis bevestigde dat ook zij de track limits enkele malen hadden overschreden. En met name in bocht 1 vielen de DTM-coureurs ten prooi aan de verleiding die lage curbstones heet.

Over het TT-Circuit op zich is de Limburger positief. Op de vraag of Assen, naast een circuit voor motorsport te zijn ook door de autosport vaker gebruikt moest worden antwoordde Robin Frijns: "Het circuit is zeker breed genoeg en vlak, maar de curbstones zijn [nog] een beetje laag."

Timo Glock is ook zeer te spreken over het circuit in Assen. "Het is erg leuk om hier te rijden. Vooral bochtencombinatie 12, 13, 14 en 15 is erg indrukwekkend in een DTM-auto. Er zit een goede flow in het circuit, echt erg leuk om te rijden", aldus Timo Glock.

Jake Dennis reed in 2012 voor de laatste keer in Formule-Renault en geeft toe, ondanks dat hij al eerder op Assen heeft gereden, dat hij verrast was. "Ik ben meer dan verwacht onder de indruk van het circuit. Het is een zeer uitdagende baan", aldus de Britse Aston Martin-coureur.

Gerelateerde onderwerpen DTMAston Martin DTMAudi DTMBMW DTMDTM Assen 2019Jake DennisRobin FrijnsTimo GlockTT-Circuit Assen
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Emilia-Romagna
vrijdag 16 april
Eerste vrije training
11:30 - 12:30
Tweede vrije training
15:00 - 16:00
zaterdag 17 april
Derde vrije training
12:00 - 13:00
Kwalificatie
15:00 - 16:00
zondag 18 april
Race
15:00 - 17:00
Meer Emilia-Romagna GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.