VT1 9 okt - 11:00
VT2 9 okt - 15:00
VT310 okt - 12:00
QUALI10 okt - 15:00
RACE11 okt - 15:10
Home DTM

TT-Circuit is een uitdagend circuit voor DTM-coureurs

TT-Circuit is een uitdagend circuit voor DTM-coureurs
© Ries Boogert/MotorsportZ

Het DTM-circus is dit weekend voor het eerste in de geschiedenis te gast op TT-Circuit Assen. Tijdens de persconferentie die vrijdagmiddag georganiseerd werd waren Robin Frijns, Jake Dennis en routinier Timo Glock uitgenodigd.

De belangrijkste vraag, aangaande het debuut van het TT Circuit in Assen, was wat de heren van het circuit vonden. In het begin van de middag werd de eerste vrije training verreden en hoe hadden de DTM-rijders hun eerste ronden op Assen ervaren.

De algemene eerste indrukken waren dat circuit uitdagend is en dat veelvuldig de track limits werden overschreden. "Ik denk niet dat ik daarmee de enige was", liet Frijns tijdens de persconferentie met een glimlach weten. Ook BMW-coureur Timo Glock en Aston Martin-rijder Jake Dennis bevestigde dat ook zij de track limits enkele malen hadden overschreden. En met name in bocht 1 vielen de DTM-coureurs ten prooi aan de verleiding die lage curbstones heet.

Over het TT-Circuit op zich is de Limburger positief. Op de vraag of Assen, naast een circuit voor motorsport te zijn ook door de autosport vaker gebruikt moest worden antwoordde Robin Frijns: "Het circuit is zeker breed genoeg en vlak, maar de curbstones zijn [nog] een beetje laag."

Timo Glock is ook zeer te spreken over het circuit in Assen. "Het is erg leuk om hier te rijden. Vooral bochtencombinatie 12, 13, 14 en 15 is erg indrukwekkend in een DTM-auto. Er zit een goede flow in het circuit, echt erg leuk om te rijden", aldus Timo Glock.

Jake Dennis reed in 2012 voor de laatste keer in Formule-Renault en geeft toe, ondanks dat hij al eerder op Assen heeft gereden, dat hij verrast was. "Ik ben meer dan verwacht onder de indruk van het circuit. Het is een zeer uitdagende baan", aldus de Britse Aston Martin-coureur.

Vacature - MotorsportZ is op zoek naar F1-schrijftijgers (m/v) die autosport in hun aderen hebben vloeien en alles willen weten. Wat we onder andere nodig hebben zijn mensen van tenminste 16 jaar oud die in goed Nederlands een mooi en boeiend stukje kunnen schrijven. Geïnteresseerd of ken jij zo iemand? Check hier de vacature.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Peiling
Stelling: De tijdstraf van 10 sec. en de twee strafpunten was een te zware straf voor Hamilton
Volgende F1 Grand Prix
Eifel (Duitsland)
vrijdag 09 oktober 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 10 oktober 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 11 oktober 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Eifel (Duitsland)
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.