Home DTM

TT-Circuit is een uitdagend circuit voor DTM-coureurs

Het DTM-circus is dit weekend voor het eerste in de geschiedenis te gast op TT-Circuit Assen. Tijdens de persconferentie die vrijdagmiddag georganiseerd werd waren Robin Frijns, Jake Dennis en routinier Timo Glock uitgenodigd.

TT-Circuit is een uitdagend circuit voor DTM-coureurs
© Ries Boogert/MotorsportZ

De belangrijkste vraag, aangaande het debuut van het TT Circuit in Assen, was wat de heren van het circuit vonden. In het begin van de middag werd de eerste vrije training verreden en hoe hadden de DTM-rijders hun eerste ronden op Assen ervaren.

De algemene eerste indrukken waren dat circuit uitdagend is en dat veelvuldig de track limits werden overschreden. "Ik denk niet dat ik daarmee de enige was", liet Frijns tijdens de persconferentie met een glimlach weten. Ook BMW-coureur Timo Glock en Aston Martin-rijder Jake Dennis bevestigde dat ook zij de track limits enkele malen hadden overschreden. En met name in bocht 1 vielen de DTM-coureurs ten prooi aan de verleiding die lage curbstones heet.

Over het TT-Circuit op zich is de Limburger positief. Op de vraag of Assen, naast een circuit voor motorsport te zijn ook door de autosport vaker gebruikt moest worden antwoordde Robin Frijns: "Het circuit is zeker breed genoeg en vlak, maar de curbstones zijn [nog] een beetje laag."

Timo Glock is ook zeer te spreken over het circuit in Assen. "Het is erg leuk om hier te rijden. Vooral bochtencombinatie 12, 13, 14 en 15 is erg indrukwekkend in een DTM-auto. Er zit een goede flow in het circuit, echt erg leuk om te rijden", aldus Timo Glock.

Jake Dennis reed in 2012 voor de laatste keer in Formule-Renault en geeft toe, ondanks dat hij al eerder op Assen heeft gereden, dat hij verrast was. "Ik ben meer dan verwacht onder de indruk van het circuit. Het is een zeer uitdagende baan", aldus de Britse Aston Martin-coureur.Formule 1 podcast GP Hongarije - Max start vanaf pole, een mooi gevecht met Lewis

Iedereen moet op het puntje van zijn stoel hebben gezeten tijdens de GP van Hongarije. Wat een race!
Klik, beluister en GENIET