Robin Frijns komt ook in DTM-seizoen 2020 uit voor Audi

Robin Frijns gaat dit jaar aan zijn derde DTM-seizoen beginnen. De Nederlander zal door Audi net als in voorgaande jaren geplaatst worden bij Audi Team Abt Sportline.

Robin Frijns komt ook in DTM-seizoen 2020 uit voor Audi
© Barry Mikkers/MotorsportZ

Frijns wordt net als vorig jaar teamgenoot van Nico Müller, en de twee kunnen het uitstekend met elkaar vinden. De complete rijders line-up van Audi Sport blijft, in vergelijking met 2019, ongewijzigd, met René Rast en Jamie Green voor Team Rosberg, en Loïc Duval en Mike Rockenfeller voor Team Phoenix.

Robin Frijns krijgt net als vorig jaar een druk seizoen voor zijn kiezen, want hij rijdt in Formule E en in de toerwagenklasse DTM. Maar ondanks dat het zwaar is, Frijns schijnt er geen probleem mee te hebben. Want ook in 2020 heeft hij een volle raceagenda.

Het DTM-weekend staat gepland in het weekend van vrijdag 24 tot en met zondag 26 april op het Belgische circuit van Zolder. In tegenstelling tot andere jaren wordt het DTM-seizoen niet geopend in Hockenheim - waar de DTM in 2020 slechts eenmalig rijdt, alleen tijdens het finale weekend begin oktober - maar in het Belgische Zolder.

Voor het tweede seizoen uit de geschiedenis van de DTM verschijnen er in 2020 slechts twee autofabrikanten aan de start. Nadat Aston Martin en R-Motorsport zich hebben teruggetrokken, blijven alleen Audi en BMW over. Eind 2018 vertrok Mercedes AMG uit de DTM en Aston Martin vulde die lege plek op. Maar na tegenvallende resultaten besloot R-Motorsport en Aston Martin de stekker uit het project te trekken.

De achtentwintigjarige Limburger rijdt, naast zijn werkzaamheden voor Audi Sport in de DTM, ook dit seizoen in de Formule E voor het team van Envision Virgin Racing.

Gerelateerde onderwerpen DTMAudi DTMEnvision Virgin RacingRobin Frijns
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Emilia-Romagna
vrijdag 16 april
Eerste vrije training
11:30 - 12:30
Tweede vrije training
15:00 - 16:00
zaterdag 17 april
Derde vrije training
12:00 - 13:00
Kwalificatie
15:00 - 16:00
zondag 18 april
Race
15:00 - 17:00
Meer Emilia-Romagna GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.