VT31 okt - 10:00
QUALI31 okt - 14:00
RACE 1 nov - 13:10
Home DTM

Robin Frijns komt ook in DTM-seizoen 2020 uit voor Audi

Robin Frijns komt ook in DTM-seizoen 2020 uit voor Audi
© Barry Mikkers/MotorsportZ

Robin Frijns gaat dit jaar aan zijn derde DTM-seizoen beginnen. De Nederlander zal door Audi net als in voorgaande jaren geplaatst worden bij Audi Team Abt Sportline.

Frijns wordt net als vorig jaar teamgenoot van Nico Müller, en de twee kunnen het uitstekend met elkaar vinden. De complete rijders line-up van Audi Sport blijft, in vergelijking met 2019, ongewijzigd, met René Rast en Jamie Green voor Team Rosberg, en Loïc Duval en Mike Rockenfeller voor Team Phoenix.

Robin Frijns krijgt net als vorig jaar een druk seizoen voor zijn kiezen, want hij rijdt in Formule E en in de toerwagenklasse DTM. Maar ondanks dat het zwaar is, Frijns schijnt er geen probleem mee te hebben. Want ook in 2020 heeft hij een volle raceagenda.

Het DTM-weekend staat gepland in het weekend van vrijdag 24 tot en met zondag 26 april op het Belgische circuit van Zolder. In tegenstelling tot andere jaren wordt het DTM-seizoen niet geopend in Hockenheim - waar de DTM in 2020 slechts eenmalig rijdt, alleen tijdens het finale weekend begin oktober - maar in het Belgische Zolder.

Voor het tweede seizoen uit de geschiedenis van de DTM verschijnen er in 2020 slechts twee autofabrikanten aan de start. Nadat Aston Martin en R-Motorsport zich hebben teruggetrokken, blijven alleen Audi en BMW over. Eind 2018 vertrok Mercedes AMG uit de DTM en Aston Martin vulde die lege plek op. Maar na tegenvallende resultaten besloot R-Motorsport en Aston Martin de stekker uit het project te trekken.

De achtentwintigjarige Limburger rijdt, naast zijn werkzaamheden voor Audi Sport in de DTM, ook dit seizoen in de Formule E voor het team van Envision Virgin Racing.

Vacature - MotorsportZ is op zoek naar F1-schrijftijgers (m/v) die autosport in hun aderen hebben vloeien en alles willen weten. Wat we onder andere nodig hebben zijn mensen van tenminste 16 jaar oud die in goed Nederlands een mooi en boeiend stukje kunnen schrijven. Geïnteresseerd of ken jij zo iemand? Check hier de vacature.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Peiling
Lewis Hamilton heeft voor 2021 nog geen nieuw contract. Wat gaat hij doen?
Volgende F1 Grand Prix
Portugal
vrijdag 23 oktober 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 24 oktober 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 25 oktober 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Portugal
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.