VT1uitslag
VT2uitslag
VT315 aug - 12:00
QUALI15 aug - 15:00
RACE16 aug - 15:10
Home DTM

René Rast op pole in Brands Hatch deel 2, Frijns derde tijd

René Rast op pole in Brands Hatch deel 2, Frijns derde tijd
© DTM

René Rast heeft de poleposition voor de tweede DTM-race op Brands Hatch gescoord. De Duitser was in de eerste en tweede run de snelste coureur op de baan. Ondanks dat het droog was wist Robin Frijns in de eerste run toch de tweede plek te pakken, maar in de tweede run moest hij alleen merkgenoot Loïc Duval voor zich dulden.

Het trio scoorde daarmee weer punten voor het kampioenschap. Drie punten voor René Rast, die daarmee weer een stukje uitloopt op rivaal Marco Wittmann en Nico Müller die beiden geen punten scoorden in deze kwalificatie. Duval pakte twee punten en het laatste punt was voor Robin Frijns.

Opvallend was het dat alle acht Audi-auto's beslag wisten te leggen op de eerste acht startposities. De eerste niet Audi-rijder was Philipp Eng die met zijn BMW vanaf de negende startplek aan de race van zondagmiddag zal beginnen. De snelste Aston Martin-coureur was Daniel Juncadella die de top tien compleet maakte.

Marco Wittmann die zaterdag de poleposition pakte en de zege naar zich toe trok moest zondagmorgen genoegen nemen met de twaalfde tijd. Maar de Duitser, die ook door het leven gaat onder de bijnaam 'Mega Marco', zal zondagmiddag in de race misschien wel weer enkele truuks uit de hoge hoed toveren. Wittmann is er niet de man na om het bij dit resultaat te laten.

Zondagmiddag om 14:30 uur begint de tweede race op Brands Hatch. Er is een kleine kans op regen en dat zou regenrijder Robin Frijns weer enorm kunnen helpen, zeker nu hij vanaf de tweede startrij aan de race mag beginnen.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
Spanje
vrijdag 14 augustus 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 15 augustus 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 16 augustus 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Spanje
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.