Home DTM

René Rast op pole in Brands Hatch deel 2, Frijns derde tijd

René Rast heeft de poleposition voor de tweede DTM-race op Brands Hatch gescoord. De Duitser was in de eerste en tweede run de snelste coureur op de baan. Ondanks dat het droog was wist Robin Frijns in de eerste run toch de tweede plek te pakken, maar in de tweede run moest hij alleen merkgenoot Loïc Duval voor zich dulden.

René Rast op pole in Brands Hatch deel 2, Frijns derde tijd
© DTM

Het trio scoorde daarmee weer punten voor het kampioenschap. Drie punten voor René Rast, die daarmee weer een stukje uitloopt op rivaal Marco Wittmann en Nico Müller die beiden geen punten scoorden in deze kwalificatie. Duval pakte twee punten en het laatste punt was voor Robin Frijns.

Opvallend was het dat alle acht Audi-auto's beslag wisten te leggen op de eerste acht startposities. De eerste niet Audi-rijder was Philipp Eng die met zijn BMW vanaf de negende startplek aan de race van zondagmiddag zal beginnen. De snelste Aston Martin-coureur was Daniel Juncadella die de top tien compleet maakte.

Marco Wittmann die zaterdag de poleposition pakte en de zege naar zich toe trok moest zondagmorgen genoegen nemen met de twaalfde tijd. Maar de Duitser, die ook door het leven gaat onder de bijnaam 'Mega Marco', zal zondagmiddag in de race misschien wel weer enkele truuks uit de hoge hoed toveren. Wittmann is er niet de man na om het bij dit resultaat te laten.

Zondagmiddag om 14:30 uur begint de tweede race op Brands Hatch. Er is een kleine kans op regen en dat zou regenrijder Robin Frijns weer enorm kunnen helpen, zeker nu hij vanaf de tweede startrij aan de race mag beginnen.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt je dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op onze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen uit binnen- en buitenland lezen. Maar we houden je ook op de hoogte over het laatste IndyCar-nieuws en DTM-nieuws.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of een andere F1-coureur? Of wordt het toch weer Lewis Hamilton? Je leest hier alles over het wereldkampioenschap van Formule 1.

Copyright© 2016-2020 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.