René Rast domineert complete DTM-weekend op de Nürburgring
©Barry Mikkers (MotorsportZ)

René Rast domineert complete DTM-weekend op de Nürburgring

10 sep 2018 - 06:15
Ries Boogert

René Rast heeft een ijzersterk DTM-weekend op de Nürburgring achter de rug. De Audi-rijder won beide races en kon zodoende, inclusief twee pole-posities, 56 punten aan zijn puntentotaal laten bijschrijven. De DTM-kampioen van 2017 staat nu op plek nummer drie, achter Paul di Resta en de leider in het tussenklassement Gary Paffett.

Zondagmiddag herhaalde René Rast het kunstje wat hij zaterdag ook al had gedaan, hij won vanaf pole-positie en scoorde het maximaal punten door beide races op de Nürburgring te winnen. Robin Frijns reed een bijzonder sterke races en kon, ondanks zijn zeventiende startpositie, als tiende over de finish komen en toch nog een punt binnenslepen.

Na de start van de race kwam René Rast goed van zijn plek, iets was de nummer twee op de grid Gary Paffett niet kon zeggen. De Brit moest zich verdedigen tegen de aanval van Lucas Auer. De jonge Oostenrijker kon Paffett in bocht 1 buitenom passeren. Later kreeg Paffett ook nog een tik van Tim Glock, die daarvoor een waarschuwing kreeg van de wedstrijdleiding.

Ondanks de waarschuwing kwam Timo Glock toch in de positie om Gary Paffett tijdens de eerste te passeren. Maar Glock was nog niet klaar met het uitdelen van de tikken. Zijn volgende slachtoffer was Lucas Auer. In ronde drie deelde Glock een tweede tik uit en dat kwam hem duur te staan. Hij werd door de wedstrijdleiding bestraft met een drive-through penalty en was meteen kansloos voor de punten. Glock finishte uiteindelijk als laatste. Lucas Auer moest naar aanleiding van de tik van Glock de race opgeven.

Timo Glock gaat voor de tweede keer in de fout, dit keer is Lucas Auer het bokkie.

Gary Paffett kreeg door de aanvaring tussen Glock en Auer de tweede positie in de race weer in handen. Maar door een slechte pitstop, rechtsachter wilde het wiel er niet vlekkeloos af en op, moest hij genoegen nemen met de vijfde plek.

Ondertussen had René Rast aan de voorkant van het veld een voorsprong van acht seconden opgebouwd. Maar in de slotfase van de race kwam Paul di Resta met rasse schreden naderbij, maar desondanks de naderende Schot kon Rast op dominante wijze zijn race uiteindelijk winnen. Op de finishlijn had de sympathieke René Rast nog een voorsprong van ruim 2,7 seconden. Marco Wittman eindigde met zijn BMW M4 DTM op de derde plaats.

René Rast wint ook de tweede race op de Nürburgring 2018

Robin Frijns maakte zondag een sterk optreden mee. De Nederlandse Audi-rijder finishte zaterdag op een teleurstellende zeventiende plaats, maar wist zich zonder te herpakken. Frijns startte vanaf de zeventiende positie en reed erg knap naar een tiende plek en pakte zo het laatste punt mee. Nadat Frijns als laatste de verplichte pitstop afwerkte kwam hij als veertiende terug op de baan. In de slotfase van de race was de Nederlander ontketend en haalde hij vier man, Edoardo Mortara, Mike Rockenfeller, Loïc Duval en Nico Müller, in.

Met zijn sterke optreden in de slotfase trok Frijns een lange neus naar de zijn Audi-collega's Mike Rockenfeller, Loïc Duval en Nico Müller, mannen die al langer in het DTM-kampioenschap rijden. Een dikke pluim dus voor Robin Frijns.

Voordat de laatste race in het DTM-finale weekend op zondag 14 oktober verreden wordt, bezoekt het DTM-circus eerst nog de Oostenrijkse Red Bull Ring. In het weekend van 21 tot en met 23 september worden de sessies voor de negende ronde van het DTM-kampioenschap verreden.

[Photo credit: mikkers-photo.com]

DELEN
Meer nieuws
F1 GP Bahrein
vrijdag 29 maart 2019
1e Vrije Training12:00 - 13:30
2e Vrije Training16:00 - 17:30
zaterdag 30 maart 2019
3e Vrije Training13:00 - 14:00
Kwalificatie 16:00 - 17:00
zondag 31 maart 2019
Race 17:10 - 19:10
Sakhir / F1-weer
Bahrein International Circuit / 5,412 km
Race: 57 ronden / 308,238 km
F1 kalender 2019 downloaden
MEEST GELEZEN
24 mrt. 17:06 - F1
Marko blijft stellig: "Red Bull kan meevechten voor de wereldtitel"
24 mrt. 18:28 - F1
'Mick Schumacher maakt in Bahrein F1-testdebuut voor Alfa Romeo'
24 mrt. 17:58 - F1
Flavio Briatore verwacht dat Mercedes opnieuw zal domineren
24 mrt. 17:27 - VIDEO
F1 Video: Renault Sport heeft nog veel huiswerk te doen
MEER DTM
15 feb. 03:44
Jake Dennis bevestigd als teamgenoot van Paul di Resta in de DTM
14 feb. 21:24
Paul di Resta komt in 2019 voor Aston Martin uit in de DTM
14 okt. 14:36
Rast wint laatste DTM-race, Paffett pakt titel, Frijns knap vijfde
14 okt. 11:46
Marco Wittmann op pole voor laatste DTM-race, Frijns laatste
13 okt. 14:43
René Rast wint DTM-race 1, Frijns tweede en maakt Audi-feestje compleet