Home DTM

Rast wint op Brands Hatch, Frijns maakt Audi-podium compleet

René Rast heeft zijn poleposition in de tweede DTM-race op Brands Hatch verzilverd. De Duitser was onaantastbaar op het Britse asfalt. Nico Müller kwam als tweede over de eindstreep en Robin Frijns maakte het Audi-podium compleet.

Rast wint op Brands Hatch, Frijns maakt Audi-podium compleet
© DTM

Loïc Duval bestuurde de vierde Audi en de eerste niet Audi-auto was de BMW van Philipp Eng, die enkele verwoede pogingen ondernam om na zijn verplichte pitstop Duval onder druk te zetten, maar het mocht niet baten. Mike Rockenfeller kwam als zesde over de eindstreep.

De winnaar van de eerste race op Brands Hatch, Marco Wittmann, moest zondagmiddag genoegen nemen met de tiende plaats en een enkel punt. Zijn rivalen René Rast en Nico Müller zijn weer een beetje verder uitgelopen in de tussenstand om het kampioenschap.

René Rast lijkt voorlopig af te stevenen op een nieuwe DTM-titel, maar voorlopig zijn er nog zes races, verdeeld over drie weekenden, te rijden. Maar de Duitser lijkt vastberaden zijn titel te prolongeren. "Voor mijn gevoel is het al weer lang geleden dat ik gewonnen, maar het voelt erg goed om hier te winnen", aldus René Rast vlak na de race tegenover Ran.de.

Nico Müller reed in de slotfase van de race naar René Rast toe, maar kwam net te kort om dat beetje extra uit zijn Audi te kunnen persen en zodoende de leider in het klassement te verschalken. "Ik kon er op een gegeven moment wel naar toe rijden, maar dan moet je nog een beetje extra hebben om er ook voorbij te kunnen rijden en dat lukte niet", aldus Müller.

Robin Frijns, die zich als derde kwalificeerde, kwam als derde over de eindstreep en doet daarmee goede zaken in de tussenstand om het kampioenschap. "Het was een redelijk goed weekend. Gisteren kon ik als vierde over de finish komen en vandaag het podium, mooi resultaat", aldus Frijns.

Het volgende DTM-weekend begint vrijdag 23 augustus op Lausitzring. De kwalificaties en races zullen verreden worden op zaterdag 24 en zondag 2 augustus. Daarna is het de beurt aan Nürburgring (13 sept–15 sept) en tot slot wordt het finale DTM-weekend verreden in Hockenheim (4 okt - 6 okt).Formule 1 podcast

GP van Japan - Het weekend van Verstappen in Hondaland: was het een drama, een ramp, een afgang of een verschrikking? Plus, Verstappen en Red Bull: is er nog wel een toekomst samen? Detail: Max Verstappen na zomerstop 31 punten, Alexander Albon 48 punten.
Klik en beluister

Volgende F1 Grand Prix
Mexico
vrijdag 25 oktober 2019
17:00 - 18:30Eerste vrije training
21:00 - 22:30Tweede vrije training
zaterdag 26 oktober 2019
17:00 - 18:00Derde vrije training
20:00 - 21:00Kwalificatie
zondag 27 oktober 2019
20:10 - 22:10Race