VT1 9 okt - 11:00
VT2 9 okt - 15:00
VT310 okt - 12:00
QUALI10 okt - 15:00
RACE11 okt - 15:10
Home DTM

Rast wint op Brands Hatch, Frijns maakt Audi-podium compleet

Rast wint op Brands Hatch, Frijns maakt Audi-podium compleet
© DTM

René Rast heeft zijn poleposition in de tweede DTM-race op Brands Hatch verzilverd. De Duitser was onaantastbaar op het Britse asfalt. Nico Müller kwam als tweede over de eindstreep en Robin Frijns maakte het Audi-podium compleet.

Loïc Duval bestuurde de vierde Audi en de eerste niet Audi-auto was de BMW van Philipp Eng, die enkele verwoede pogingen ondernam om na zijn verplichte pitstop Duval onder druk te zetten, maar het mocht niet baten. Mike Rockenfeller kwam als zesde over de eindstreep.

De winnaar van de eerste race op Brands Hatch, Marco Wittmann, moest zondagmiddag genoegen nemen met de tiende plaats en een enkel punt. Zijn rivalen René Rast en Nico Müller zijn weer een beetje verder uitgelopen in de tussenstand om het kampioenschap.

René Rast lijkt voorlopig af te stevenen op een nieuwe DTM-titel, maar voorlopig zijn er nog zes races, verdeeld over drie weekenden, te rijden. Maar de Duitser lijkt vastberaden zijn titel te prolongeren. "Voor mijn gevoel is het al weer lang geleden dat ik gewonnen, maar het voelt erg goed om hier te winnen", aldus René Rast vlak na de race tegenover Ran.de.

Nico Müller reed in de slotfase van de race naar René Rast toe, maar kwam net te kort om dat beetje extra uit zijn Audi te kunnen persen en zodoende de leider in het klassement te verschalken. "Ik kon er op een gegeven moment wel naar toe rijden, maar dan moet je nog een beetje extra hebben om er ook voorbij te kunnen rijden en dat lukte niet", aldus Müller.

Robin Frijns, die zich als derde kwalificeerde, kwam als derde over de eindstreep en doet daarmee goede zaken in de tussenstand om het kampioenschap. "Het was een redelijk goed weekend. Gisteren kon ik als vierde over de finish komen en vandaag het podium, mooi resultaat", aldus Frijns.

Het volgende DTM-weekend begint vrijdag 23 augustus op Lausitzring. De kwalificaties en races zullen verreden worden op zaterdag 24 en zondag 2 augustus. Daarna is het de beurt aan Nürburgring (13 sept–15 sept) en tot slot wordt het finale DTM-weekend verreden in Hockenheim (4 okt - 6 okt).

Vacature - MotorsportZ is op zoek naar F1-schrijftijgers (m/v) die autosport in hun aderen hebben vloeien en alles willen weten. Wat we onder andere nodig hebben zijn mensen van tenminste 16 jaar oud die in goed Nederlands een mooi en boeiend stukje kunnen schrijven. Geïnteresseerd of ken jij zo iemand? Check hier de vacature.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Peiling
Stelling: De tijdstraf van 10 sec. en de twee strafpunten was een te zware straf voor Hamilton
Volgende F1 Grand Prix
Eifel (Duitsland)
vrijdag 09 oktober 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 10 oktober 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 11 oktober 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Eifel (Duitsland)
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.