VT125 sep - 10:00
VT225 sep - 14:00
VT326 sep - 11:00
QUALI26 sep - 14:00
RACE27 sep - 13:10
Home DTM

Rast wint laatste DTM-race, Paffett pakt titel, Frijns knap vijfde

Rast wint laatste DTM-race, Paffett pakt titel, Frijns knap vijfde
© Barry Mikkers/MotorsportZ

Gary Paffett heeft ondanks dat René Rast de laatste DTM-race van 2018 op zijn naam heeft gezet de DTM-titel 2018 veroverd. De Brit eindigde als derde in de race, ook nog achter Marco Wittmann, die vanaf pole-position was gestart.

Om de titel te grijpen had Gary Paffett niet meer nodig dan een derde plaats. Met Paul Di Resta ver buiten de top tien was de derde plaats ruim voldoende voor Paffett om de titel op zijn naam te zetten. De Brit deed dan ook geen moeite om de aanstormende Marco Wittmann in de eindfase van de race, die zijn in de pitstop periode verloren tweede plaats kwam terug claimen, van zich af te houden.

Gary Paffett dook na ronde 11 de pits in voor zijn bandenwissel en kwam als elfde terug op de baan, ruimschoots voor titelrivaal Di Resta. Na ronde 14 volgde de René Rast het voorbeeld van zijn rivalen en dook met zijn Audi de pits in na ronde 13. De verdedigend kampioen kwam virtueel weer als leider in de race terug in de strijd. Gary Paffett reed toen ruim vier seconden achter Rast.

Na ronde 18 dook pole-sitter Marco Wittmann vanaf de virtueel tweede positie de pits in voor vers rubber. De BMW-rijder uit Duitsland kwam als derde terug in de race, achter Gary Paffett.

Paul Di Resta moest vanaf een kansloze positie iets proberen en dook na ronde 6 de pits in om als eerste de verplichte bandenwissel te ondergaan. Het leverde de Schot bij lange na niet voldoende op om nog kans te maken op de titel. De Schot kwam kansloos als veertiende over de meet.

Robin Frijns weer ijzersterk

Robin Frijns startte vanaf de achttiende positie, maar maakte net als op zaterdag een fantastische race mee. Voor de bandenstop wist de Nederlander zich op te werken, door onder andere Pascal Wehrlein en Time Glock in te halen, tot een derde positie. Natuurlijk was dat virtueel, want de Nederlander moest nog een verplichte bandenwissel ondergaan.

Terug in de race na de bandenwissel leek de Nederlander weer helemaal ontketend. De een na de ander haalde Frijns met ogenschijnlijk gemak ik. En na een snelste ronde in de race van 1:34.512 kwam Frijns als vijfde over de finish en scoorde zodoende voor de tweede maal in Hockenheim dit weekend punten.

[Photo credit: mikkers-photo.com]

Door: Ries Boogert0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Peiling
Gaat Max Verstappen in 2020 nog een Grand Prix winnen?
Volgende F1 Grand Prix
Rusland
vrijdag 25 september 2020
10:00 - 11:30Eerste vrije training
14:00 - 15:30Tweede vrije training
zaterdag 26 september 2020
11:00 - 12:00Derde vrije training
14:00 - 15:00Kwalificatie
zondag 27 september 2020
13:10 - 15:10Race
Meer GP Rusland
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.