Rast wint laatste DTM-race, Paffett pakt titel, Frijns knap vijfde

Gary Paffett heeft ondanks dat René Rast de laatste DTM-race van 2018 op zijn naam heeft gezet de DTM-titel 2018 veroverd. De Brit eindigde als derde in de race, ook nog achter Marco Wittmann, die vanaf pole-position was gestart.

Rast wint laatste DTM-race, Paffett pakt titel, Frijns knap vijfde
© Barry Mikkers/MotorsportZ

Om de titel te grijpen had Gary Paffett niet meer nodig dan een derde plaats. Met Paul Di Resta ver buiten de top tien was de derde plaats ruim voldoende voor Paffett om de titel op zijn naam te zetten. De Brit deed dan ook geen moeite om de aanstormende Marco Wittmann in de eindfase van de race, die zijn in de pitstop periode verloren tweede plaats kwam terug claimen, van zich af te houden.

Gary Paffett dook na ronde 11 de pits in voor zijn bandenwissel en kwam als elfde terug op de baan, ruimschoots voor titelrivaal Di Resta. Na ronde 14 volgde de René Rast het voorbeeld van zijn rivalen en dook met zijn Audi de pits in na ronde 13. De verdedigend kampioen kwam virtueel weer als leider in de race terug in de strijd. Gary Paffett reed toen ruim vier seconden achter Rast.

Na ronde 18 dook pole-sitter Marco Wittmann vanaf de virtueel tweede positie de pits in voor vers rubber. De BMW-rijder uit Duitsland kwam als derde terug in de race, achter Gary Paffett.

Paul Di Resta moest vanaf een kansloze positie iets proberen en dook na ronde 6 de pits in om als eerste de verplichte bandenwissel te ondergaan. Het leverde de Schot bij lange na niet voldoende op om nog kans te maken op de titel. De Schot kwam kansloos als veertiende over de meet.

Robin Frijns weer ijzersterk

Robin Frijns startte vanaf de achttiende positie, maar maakte net als op zaterdag een fantastische race mee. Voor de bandenstop wist de Nederlander zich op te werken, door onder andere Pascal Wehrlein en Time Glock in te halen, tot een derde positie. Natuurlijk was dat virtueel, want de Nederlander moest nog een verplichte bandenwissel ondergaan.

Terug in de race na de bandenwissel leek de Nederlander weer helemaal ontketend. De een na de ander haalde Frijns met ogenschijnlijk gemak ik. En na een snelste ronde in de race van 1:34.512 kwam Frijns als vijfde over de finish en scoorde zodoende voor de tweede maal in Hockenheim dit weekend punten.

[Photo credit: mikkers-photo.com]

Gerelateerde onderwerpen DTMAudi DTMBMW DTMMercedes DTMRobin Frijns
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:30 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:00
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
17:00 - 19:00
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.