VT127 nov - 12:00
VT227 nov - 16:00
VT328 nov - 12:00
QUALI28 nov - 15:00
RACE29 nov - 15:10
Home DTM

Rast wint laatste DTM-race, Paffett pakt titel, Frijns knap vijfde

Rast wint laatste DTM-race, Paffett pakt titel, Frijns knap vijfde
© Barry Mikkers/MotorsportZ

Gary Paffett heeft ondanks dat René Rast de laatste DTM-race van 2018 op zijn naam heeft gezet de DTM-titel 2018 veroverd. De Brit eindigde als derde in de race, ook nog achter Marco Wittmann, die vanaf pole-position was gestart.

Om de titel te grijpen had Gary Paffett niet meer nodig dan een derde plaats. Met Paul Di Resta ver buiten de top tien was de derde plaats ruim voldoende voor Paffett om de titel op zijn naam te zetten. De Brit deed dan ook geen moeite om de aanstormende Marco Wittmann in de eindfase van de race, die zijn in de pitstop periode verloren tweede plaats kwam terug claimen, van zich af te houden.

Gary Paffett dook na ronde 11 de pits in voor zijn bandenwissel en kwam als elfde terug op de baan, ruimschoots voor titelrivaal Di Resta. Na ronde 14 volgde de René Rast het voorbeeld van zijn rivalen en dook met zijn Audi de pits in na ronde 13. De verdedigend kampioen kwam virtueel weer als leider in de race terug in de strijd. Gary Paffett reed toen ruim vier seconden achter Rast.

Na ronde 18 dook pole-sitter Marco Wittmann vanaf de virtueel tweede positie de pits in voor vers rubber. De BMW-rijder uit Duitsland kwam als derde terug in de race, achter Gary Paffett.

Paul Di Resta moest vanaf een kansloze positie iets proberen en dook na ronde 6 de pits in om als eerste de verplichte bandenwissel te ondergaan. Het leverde de Schot bij lange na niet voldoende op om nog kans te maken op de titel. De Schot kwam kansloos als veertiende over de meet.

Robin Frijns weer ijzersterk

Robin Frijns startte vanaf de achttiende positie, maar maakte net als op zaterdag een fantastische race mee. Voor de bandenstop wist de Nederlander zich op te werken, door onder andere Pascal Wehrlein en Time Glock in te halen, tot een derde positie. Natuurlijk was dat virtueel, want de Nederlander moest nog een verplichte bandenwissel ondergaan.

Terug in de race na de bandenwissel leek de Nederlander weer helemaal ontketend. De een na de ander haalde Frijns met ogenschijnlijk gemak ik. En na een snelste ronde in de race van 1:34.512 kwam Frijns als vijfde over de finish en scoorde zodoende voor de tweede maal in Hockenheim dit weekend punten.

[Photo credit: mikkers-photo.com]
0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Peiling
Albon erin of eruit: Wie zit er in 2021 naast Verstappen in een RB16b of RB17?
Volgende F1 Grand Prix
Bahrein
vrijdag 27 november 2020
12:00 - 13:30Eerste vrije training
16:00 - 17:30Tweede vrije training
zaterdag 28 november 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 29 november 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Bahrein
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste F1-nieuws en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Dat Max Verstappen in 2020 geen wereldkampioen wordt is inmiddels wel duidelijk. Maar de Nederlander is de enige die het de Mercedes-coureurs moeilijk kan maken. Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.