VT31 okt - 10:00
QUALI31 okt - 14:00
RACE 1 nov - 13:10
Home DTM

Prins Albert positief over DTM-race door de straten van Monaco

Prins Albert positief over DTM-race door de straten van Monaco
© DTM Media

DTM-baas en voormalig Formule 1 coureur Gerhard Berger beoogt een DTM-race door de straten van Monaco. Ook prins Albert van Monaco, die afgelopen weekend op uitnodiging van Berger de tweede race op Norisring bijwoonde, lijkt wel te porren voor een DTM-race door de staten van Monaco.

Gerhard Berger timmert sinds enkele jaren hard aan de nieuwe weg die DTM is ingeslagen. Zonder het topmerk Mercedes, wat de sport aan het eind van 2018 verliet, zoekt Berger naar allerlei manieren om de Duitse toerwagenklasse nog populairder te maken. Zo zijn er sinds 2017 al gesprekken met de Japanse tegenhanger van DTM, de Super GT-klasse. Maar afgelopen weekend op Norisring in Nürnberg werd bekendgemaakt dat Berger gesprekken voert om DTM door de straten van Monaco te laten racen.

Prins Albert II van Monaco staat helemaal niet negatief tegenover de gedachten van de voormalige Formule 1 coureur uit Oostenrijk. "We hebben daar een beetje met Gerhard over gesproken en misschien komt deze mogelijkheid er op een dag. We moeten daarvoor nog een aantal zaken op een rij zetten", liet prins Albert weten, voordat hij verder ging over zijn eerste DTM-bezoek: "Gerhard heeft me eerder al eens uitgenodigd, maar toen had ik geen tijd. Gelukkig kon het nu wel. Het is een prachtig kampioenschap, de races zijn bijzonder spannend. De presentatie van dit kampioenschap ziet er goed uit en er komt veel publiek op af", aldus prins Albert van Monaco afgelopen zondag tegenover RAN.de.

Voordat het zover is dat de DTM-auto's door de straten van Monaco race maken de DTM-rijders zich langzaam maar zeker op voor het debuut op het TT circuit van Assen. Het DTM-weekend in Assen begint al op donderdag 18 juli met een City Demo DTM op de Vaart in Assen. De officiële sessies voor het DTM-weekend zelf begint op vrijdag 19 juli en wordt op zondagmiddag 21 juli afgesloten.

Vacature - MotorsportZ is op zoek naar F1-schrijftijgers (m/v) die autosport in hun aderen hebben vloeien en alles willen weten. Wat we onder andere nodig hebben zijn mensen van tenminste 16 jaar oud die in goed Nederlands een mooi en boeiend stukje kunnen schrijven. Geïnteresseerd of ken jij zo iemand? Check hier de vacature.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Peiling
Lewis Hamilton heeft voor 2021 nog geen nieuw contract. Wat gaat hij doen?
Volgende F1 Grand Prix
Portugal
vrijdag 23 oktober 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 24 oktober 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 25 oktober 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Portugal
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.