HongarijeGP Hongarije
VT 1uitslag
VT 2uitslag
VT 3uitslag
QUALIuitslag
RACE 1 aug 15:00

Prins Albert positief over DTM-race door de straten van Monaco

DTM-baas en voormalig Formule 1 coureur Gerhard Berger beoogt een DTM-race door de straten van Monaco. Ook prins Albert van Monaco, die afgelopen weekend op uitnodiging van Berger de tweede race op Norisring bijwoonde, lijkt wel te porren voor een DTM-race door de staten van Monaco.

Prins Albert positief over DTM-race door de straten van Monaco
© DTM Media

Gerhard Berger timmert sinds enkele jaren hard aan de nieuwe weg die DTM is ingeslagen. Zonder het topmerk Mercedes, wat de sport aan het eind van 2018 verliet, zoekt Berger naar allerlei manieren om de Duitse toerwagenklasse nog populairder te maken. Zo zijn er sinds 2017 al gesprekken met de Japanse tegenhanger van DTM, de Super GT-klasse. Maar afgelopen weekend op Norisring in Nürnberg werd bekendgemaakt dat Berger gesprekken voert om DTM door de straten van Monaco te laten racen.

Prins Albert II van Monaco staat helemaal niet negatief tegenover de gedachten van de voormalige Formule 1 coureur uit Oostenrijk. "We hebben daar een beetje met Gerhard over gesproken en misschien komt deze mogelijkheid er op een dag. We moeten daarvoor nog een aantal zaken op een rij zetten", liet prins Albert weten, voordat hij verder ging over zijn eerste DTM-bezoek: "Gerhard heeft me eerder al eens uitgenodigd, maar toen had ik geen tijd. Gelukkig kon het nu wel. Het is een prachtig kampioenschap, de races zijn bijzonder spannend. De presentatie van dit kampioenschap ziet er goed uit en er komt veel publiek op af", aldus prins Albert van Monaco afgelopen zondag tegenover RAN.de.

Gerelateerde onderwerpen DTMDTM Assen 2019DTM Norisring 2019Gerhard BergerMonacoPrins Albert II
Net binnen
Lees meer racenieuws
Formule 1
Up Next
Hongarije
vrijdag 30 juli
Eerste vrije training
11:30 - 12:30
Tweede vrije training
15:00 - 16:00
zaterdag 31 juli
Derde vrije training
12:00 - 13:00
Kwalificatie
15:00 - 16:00
zondag 01 augustus
Race
15:00 - 17:00
Meer Hongarije GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.