Home DTM

Prins Albert positief over DTM-race door de straten van Monaco

DTM-baas en voormalig Formule 1 coureur Gerhard Berger beoogt een DTM-race door de straten van Monaco. Ook prins Albert van Monaco, die afgelopen weekend op uitnodiging van Berger de tweede race op Norisring bijwoonde, lijkt wel te porren voor een DTM-race door de staten van Monaco.

Prins Albert positief over DTM-race door de straten van Monaco
© DTM Media

Gerhard Berger timmert sinds enkele jaren hard aan de nieuwe weg die DTM is ingeslagen. Zonder het topmerk Mercedes, wat de sport aan het eind van 2018 verliet, zoekt Berger naar allerlei manieren om de Duitse toerwagenklasse nog populairder te maken. Zo zijn er sinds 2017 al gesprekken met de Japanse tegenhanger van DTM, de Super GT-klasse. Maar afgelopen weekend op Norisring in Nürnberg werd bekendgemaakt dat Berger gesprekken voert om DTM door de straten van Monaco te laten racen.

Prins Albert II van Monaco staat helemaal niet negatief tegenover de gedachten van de voormalige Formule 1 coureur uit Oostenrijk. "We hebben daar een beetje met Gerhard over gesproken en misschien komt deze mogelijkheid er op een dag. We moeten daarvoor nog een aantal zaken op een rij zetten", liet prins Albert weten, voordat hij verder ging over zijn eerste DTM-bezoek: "Gerhard heeft me eerder al eens uitgenodigd, maar toen had ik geen tijd. Gelukkig kon het nu wel. Het is een prachtig kampioenschap, de races zijn bijzonder spannend. De presentatie van dit kampioenschap ziet er goed uit en er komt veel publiek op af", aldus prins Albert van Monaco afgelopen zondag tegenover RAN.de.

Voordat het zover is dat de DTM-auto's door de straten van Monaco race maken de DTM-rijders zich langzaam maar zeker op voor het debuut op het TT circuit van Assen. Het DTM-weekend in Assen begint al op donderdag 18 juli met een City Demo DTM op de Vaart in Assen. De officiële sessies voor het DTM-weekend zelf begint op vrijdag 19 juli en wordt op zondagmiddag 21 juli afgesloten.Formule 1 podcast

GP van Japan - Het weekend van Verstappen in Hondaland: was het een drama, een ramp, een afgang of een verschrikking? Plus, Verstappen en Red Bull: is er nog wel een toekomst samen? Detail: Max Verstappen na zomerstop 31 punten, Alexander Albon 48 punten.
Klik en beluister

Volgende F1 Grand Prix
Mexico
vrijdag 25 oktober 2019
17:00 - 18:30Eerste vrije training
21:00 - 22:30Tweede vrije training
zaterdag 26 oktober 2019
17:00 - 18:00Derde vrije training
20:00 - 21:00Kwalificatie
zondag 27 oktober 2019
20:10 - 22:10Race