Home DTM

Pech achtervolgt Robin Frijns ook tijdens DTM-race in Assen

Robin Frijns kende geen gelukkige start van het DTM-weekend in Assen. Tijdens de kwalificatie kwam de Nederlander niet verder dan de twaalfde plek, later bleek dat hij belemmerd werd door een olielek. Dit kostte hem uiteindelijk ook de twaalfde startpositie, waardoor Frijns vanuit de pitstraat moest starten.

Pech achtervolgt Robin Frijns ook tijdens DTM-race in Assen
© Barry Mikkers/mikkers-photo.com

Vlak voor de start van DTM-race 1 regende het erg hard en dat deed de wedstrijdleiding doen besluiten om het veld van achter de safety car te laten starten. Na twee ronden dook de Aston Martin-safety car de pits in en begon het spektakel.

Robin Frijns kon nog voor de eerste bocht twee plekken goed maken en kwam na de eerste ronde als veertiende door. Een ronde later dook de Limburger al de pits in voor de verplichte bandenwissel. Via een alternatieve strategie probeerde de Nederlandse Audi-coureur plekken goed te maken, maar daarvan kwam niet veel terecht.

Helaas moest Robin Frijns, die intussen al op de tiende plek reed, zijn meerdere erkennen in de gladheid. Frijns vergaloppeerde zich op de spek gladde curbstones in bocht 11 en gleed kansloos tegen de vangrail. Hierbij beschadigde hij zijn Audi RS 5 DTM onherstelbaar. Frijns kon de pitstraat nog wel bereiken, maar moest de strijd staken.

De tweede race van het eerste DTM-weekend in Assen begint zondagmiddag om 13:33 uur. Daaraan vooraf wordt er 's morgens om 10:20 uur nog eerst de kwalificatie gereden, die de startopstelling voor de tweede race bepaald.Formule 1 podcast

GP van Japan - Het weekend van Verstappen in Hondaland: was het een drama, een ramp, een afgang of een verschrikking? Plus, Verstappen en Red Bull: is er nog wel een toekomst samen? Detail: Max Verstappen na zomerstop 31 punten, Alexander Albon 48 punten.
Klik en beluister