HongarijeGP Hongarije
VT 1uitslag
VT 2uitslag
VT 3uitslag
QUALIuitslag
RACE 1 aug 15:00

Pech achtervolgt Robin Frijns ook tijdens DTM-race in Assen

Robin Frijns kende geen gelukkige start van het DTM-weekend in Assen. Tijdens de kwalificatie kwam de Nederlander niet verder dan de twaalfde plek, later bleek dat hij belemmerd werd door een olielek. Dit kostte hem uiteindelijk ook de twaalfde startpositie, waardoor Frijns vanuit de pitstraat moest starten.

Pech achtervolgt Robin Frijns ook tijdens DTM-race in Assen
© Barry Mikkers/MotorsportZ

Vlak voor de start van DTM-race 1 regende het erg hard en dat deed de wedstrijdleiding doen besluiten om het veld van achter de safety car te laten starten. Na twee ronden dook de Aston Martin-safety car de pits in en begon het spektakel.

Robin Frijns kon nog voor de eerste bocht twee plekken goed maken en kwam na de eerste ronde als veertiende door. Een ronde later dook de Limburger al de pits in voor de verplichte bandenwissel. Via een alternatieve strategie probeerde de Nederlandse Audi-coureur plekken goed te maken, maar daarvan kwam niet veel terecht.

Gerelateerde onderwerpen DTMAudi DTMDTM Assen 2019Robin Frijns
Net binnen
Lees meer racenieuws
Formule 1
Up Next
Hongarije
vrijdag 30 juli
Eerste vrije training
11:30 - 12:30
Tweede vrije training
15:00 - 16:00
zaterdag 31 juli
Derde vrije training
12:00 - 13:00
Kwalificatie
15:00 - 16:00
zondag 01 augustus
Race
15:00 - 17:00
Meer Hongarije GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.