Home DTM

Pech achtervolgt Robin Frijns ook tijdens DTM-race in Assen

Robin Frijns kende geen gelukkige start van het DTM-weekend in Assen. Tijdens de kwalificatie kwam de Nederlander niet verder dan de twaalfde plek, later bleek dat hij belemmerd werd door een olielek. Dit kostte hem uiteindelijk ook de twaalfde startpositie, waardoor Frijns vanuit de pitstraat moest starten.

Pech achtervolgt Robin Frijns ook tijdens DTM-race in Assen
© Barry Mikkers/mikkers-photo.com

Vlak voor de start van DTM-race 1 regende het erg hard en dat deed de wedstrijdleiding doen besluiten om het veld van achter de safety car te laten starten. Na twee ronden dook de Aston Martin-safety car de pits in en begon het spektakel.

Robin Frijns kon nog voor de eerste bocht twee plekken goed maken en kwam na de eerste ronde als veertiende door. Een ronde later dook de Limburger al de pits in voor de verplichte bandenwissel. Via een alternatieve strategie probeerde de Nederlandse Audi-coureur plekken goed te maken, maar daarvan kwam niet veel terecht.

Helaas moest Robin Frijns, die intussen al op de tiende plek reed, zijn meerdere erkennen in de gladheid. Frijns vergaloppeerde zich op de spek gladde curbstones in bocht 11 en gleed kansloos tegen de vangrail. Hierbij beschadigde hij zijn Audi RS 5 DTM onherstelbaar. Frijns kon de pitstraat nog wel bereiken, maar moest de strijd staken.

De tweede race van het eerste DTM-weekend in Assen begint zondagmiddag om 13:33 uur. Daaraan vooraf wordt er 's morgens om 10:20 uur nog eerst de kwalificatie gereden, die de startopstelling voor de tweede race bepaald.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2020 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.