Pech achtervolgt Robin Frijns ook tijdens DTM-race in Assen

Robin Frijns kende geen gelukkige start van het DTM-weekend in Assen. Tijdens de kwalificatie kwam de Nederlander niet verder dan de twaalfde plek, later bleek dat hij belemmerd werd door een olielek. Dit kostte hem uiteindelijk ook de twaalfde startpositie, waardoor Frijns vanuit de pitstraat moest starten.

Pech achtervolgt Robin Frijns ook tijdens DTM-race in Assen
© Barry Mikkers/MotorsportZ

Vlak voor de start van DTM-race 1 regende het erg hard en dat deed de wedstrijdleiding doen besluiten om het veld van achter de safety car te laten starten. Na twee ronden dook de Aston Martin-safety car de pits in en begon het spektakel.

Robin Frijns kon nog voor de eerste bocht twee plekken goed maken en kwam na de eerste ronde als veertiende door. Een ronde later dook de Limburger al de pits in voor de verplichte bandenwissel. Via een alternatieve strategie probeerde de Nederlandse Audi-coureur plekken goed te maken, maar daarvan kwam niet veel terecht.

Helaas moest Robin Frijns, die intussen al op de tiende plek reed, zijn meerdere erkennen in de gladheid. Frijns vergaloppeerde zich op de spek gladde curbstones in bocht 11 en gleed kansloos tegen de vangrail. Hierbij beschadigde hij zijn Audi RS 5 DTM onherstelbaar. Frijns kon de pitstraat nog wel bereiken, maar moest de strijd staken.

De tweede race van het eerste DTM-weekend in Assen begint zondagmiddag om 13:33 uur. Daaraan vooraf wordt er 's morgens om 10:20 uur nog eerst de kwalificatie gereden, die de startopstelling voor de tweede race bepaald.

Gerelateerde onderwerpen DTMAudi DTMDTM Assen 2019Robin Frijns
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Emilia-Romagna
vrijdag 16 april
Eerste vrije training
11:30 - 12:30
Tweede vrije training
15:00 - 16:00
zaterdag 17 april
Derde vrije training
12:00 - 13:00
Kwalificatie
15:00 - 16:00
zondag 18 april
Race
15:00 - 17:00
Meer Emilia-Romagna GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.