VT1 9 okt - 11:00
VT2 9 okt - 15:00
VT310 okt - 12:00
QUALI10 okt - 15:00
RACE11 okt - 15:10
Home DTM

Pech achtervolgt Robin Frijns ook tijdens DTM-race in Assen

Pech achtervolgt Robin Frijns ook tijdens DTM-race in Assen
© Barry Mikkers/MotorsportZ

Robin Frijns kende geen gelukkige start van het DTM-weekend in Assen. Tijdens de kwalificatie kwam de Nederlander niet verder dan de twaalfde plek, later bleek dat hij belemmerd werd door een olielek. Dit kostte hem uiteindelijk ook de twaalfde startpositie, waardoor Frijns vanuit de pitstraat moest starten.

Vlak voor de start van DTM-race 1 regende het erg hard en dat deed de wedstrijdleiding doen besluiten om het veld van achter de safety car te laten starten. Na twee ronden dook de Aston Martin-safety car de pits in en begon het spektakel.

Robin Frijns kon nog voor de eerste bocht twee plekken goed maken en kwam na de eerste ronde als veertiende door. Een ronde later dook de Limburger al de pits in voor de verplichte bandenwissel. Via een alternatieve strategie probeerde de Nederlandse Audi-coureur plekken goed te maken, maar daarvan kwam niet veel terecht.

Helaas moest Robin Frijns, die intussen al op de tiende plek reed, zijn meerdere erkennen in de gladheid. Frijns vergaloppeerde zich op de spek gladde curbstones in bocht 11 en gleed kansloos tegen de vangrail. Hierbij beschadigde hij zijn Audi RS 5 DTM onherstelbaar. Frijns kon de pitstraat nog wel bereiken, maar moest de strijd staken.

De tweede race van het eerste DTM-weekend in Assen begint zondagmiddag om 13:33 uur. Daaraan vooraf wordt er 's morgens om 10:20 uur nog eerst de kwalificatie gereden, die de startopstelling voor de tweede race bepaald.

Vacature - MotorsportZ is op zoek naar F1-schrijftijgers (m/v) die autosport in hun aderen hebben vloeien en alles willen weten. Wat we onder andere nodig hebben zijn mensen van tenminste 16 jaar oud die in goed Nederlands een mooi en boeiend stukje kunnen schrijven. Geïnteresseerd of ken jij zo iemand? Check hier de vacature.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Peiling
Stelling: De tijdstraf van 10 sec. en de twee strafpunten was een te zware straf voor Hamilton
Volgende F1 Grand Prix
Eifel (Duitsland)
vrijdag 09 oktober 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 10 oktober 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 11 oktober 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Eifel (Duitsland)
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.