Home DTM

Paul di Resta trekt 'valse start' op Brands Hatch in twijfel

Paul di Resta trekt in twijfel of hij wel terecht bestraft is met vijf seconden tijdstraf tijdens de eerste DTM-race op Brands Hatch. De Schot, die vanaf de vierde plek mocht vertrekken, rolde al centimeters voordat de startlichten uit gingen.

Paul di Resta trekt 'valse start' op Brands Hatch in twijfel
© DTM

"Ik weet niet wat de wedstrijdleiding gezien heeft, maar ik maakte gewoon een goede start en de anderen waren langzamer", verdedigt Di Resta - die de videobeelden op dat moment nog niet had gezien - zich zaterdagmiddag tegenover Ran.de. "Ik weet zeker dat ik niet bewogen heb en niet te vroeg van start ging."

"Het team [R-Motorsport, red.] weet ook dat ik niet te vroeg van start ben gegaan en ik heb het volste vertrouwen in het team," vervolgt de Schot. "Het is echt stom en ik zal er naar kijken. Als ik het idee heb dat ze met ze moet praten dan doen ik dat. En als het team mijn mening deelt dan staan we samen sterker."

Paul di Resta ging tot aan ronde 14 aan de leiding en werd uiteindelijk geklasseerd als veertiende, maar de Schot kwam niet over de eindstreep. Hij werd met nog één ronde te gaan door zijn team de pits binnen gehaald. En daar zal het waarschijnlijk ook bij blijven. De videobeelden liegen er namelijk niet om. Alle coureurs moeten stil staan voor de start en het is overduidelijk dat - ook al gaat het om centimeter - Paul di Resta al in beweging was voordat de lichten uit gingen.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2020 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.