VT31 okt - 10:00
QUALI31 okt - 14:00
RACE 1 nov - 13:10
Home DTM

Paul di Resta komt in 2019 voor Aston Martin uit in de DTM

Paul di Resta komt in 2019 voor Aston Martin uit in de DTM
©Barry Mikkers (MotorsportZ)

Paul di Resta zal ondanks het vertrek van Mercedes uit de DTM ook in 2019 aan de start verschijnen in het prestigieuze toerwagen kampioenschap. De Schot is vandaag bevestigd door R-Motorsport, het team wat de deelname van Aston Martin in de DTM runt.

Di Resta maakt in 2007 zijn debuut in de DTM. In zijn vierde seizoen wist de Schot de titel te claimen. Na een kortstondige deelname in de Formule 1 in 2014 keerde Di Resta terug bij Mercedes. De Duitse autofabrikant reed in 2018 hun laatste race in de DTM. Aston Martin vatte de koe bij de horens en besloot de leegte die Mercedes achter liet in te vullen.

'Het zal niet makkelijk worden'

"Ik kijk erg uit naar het nieuwe DTM-seizoen en de uitdaging om met een Asotn Martin Vantage DTM te gaan rijden voor R-Motorsport," aldus Paul di Resta. "Het zal zeker niet makkelijk worden om met ons relatief kleine team de strijd aan te gaan met de ervaren teams van de grote fabrikanten. Ik heb echter een zeer positieve indruk van de professionaliteit en ambitie van het team. Ik duik dan ook met een goed gevoel de voorbereiding op het nieuwe seizoen in. Ik kan niet wachten om voor het eerst te gaan rijden met de Aston Martin en om mijn steentje bij te dragen aan de ontwikkeling van de nieuwe auto."

R-Motorsport-baas in z'n nopjes

R-Motorsport-baas Florian Kamelger is in z'n nopjes met de vastlegging van Paul di Resta: "Met Paul hebben we een zeer ervaren rijder met een indrukwekkende cv weten te strikken," aldus Kamelger. " Zijn aanstelling is een cruciaal element in de ontwikkeling van onze nieuwe auto. Zijn ervaring en pure snelheid zou ons moeten helpen om de DTM-auto op snelheid te krijgen. We weten dat het niet gemakkelijk gaat worden, maar we gaan graag de uitdaging aan en kijken uit naar het komende seizoen."

Vacature - MotorsportZ is op zoek naar F1-schrijftijgers (m/v) die autosport in hun aderen hebben vloeien en alles willen weten. Wat we onder andere nodig hebben zijn mensen van tenminste 16 jaar oud die in goed Nederlands een mooi en boeiend stukje kunnen schrijven. Geïnteresseerd of ken jij zo iemand? Check hier de vacature.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Peiling
Lewis Hamilton heeft voor 2021 nog geen nieuw contract. Wat gaat hij doen?
Volgende F1 Grand Prix
Portugal
vrijdag 23 oktober 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 24 oktober 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 25 oktober 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Portugal
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.