Home DTM

Paul di Resta komt in 2019 voor Aston Martin uit in de DTM

Paul di Resta zal ondanks het vertrek van Mercedes uit de DTM ook in 2019 aan de start verschijnen in het prestigieuze toerwagen kampioenschap. De Schot is vandaag bevestigd door R-Motorsport, het team wat de deelname van Aston Martin in de DTM runt.

Paul di Resta komt in 2019 voor Aston Martin uit in de DTM
©Barry Mikkers (MotorsportZ)

Di Resta maakt in 2007 zijn debuut in de DTM. In zijn vierde seizoen wist de Schot de titel te claimen. Na een kortstondige deelname in de Formule 1 in 2014 keerde Di Resta terug bij Mercedes. De Duitse autofabrikant reed in 2018 hun laatste race in de DTM. Aston Martin vatte de koe bij de horens en besloot de leegte die Mercedes achter liet in te vullen.

'Het zal niet makkelijk worden'

"Ik kijk erg uit naar het nieuwe DTM-seizoen en de uitdaging om met een Asotn Martin Vantage DTM te gaan rijden voor R-Motorsport," aldus Paul di Resta. "Het zal zeker niet makkelijk worden om met ons relatief kleine team de strijd aan te gaan met de ervaren teams van de grote fabrikanten. Ik heb echter een zeer positieve indruk van de professionaliteit en ambitie van het team. Ik duik dan ook met een goed gevoel de voorbereiding op het nieuwe seizoen in. Ik kan niet wachten om voor het eerst te gaan rijden met de Aston Martin en om mijn steentje bij te dragen aan de ontwikkeling van de nieuwe auto."

R-Motorsport-baas in z'n nopjes

R-Motorsport-baas Florian Kamelger is in z'n nopjes met de vastlegging van Paul di Resta: "Met Paul hebben we een zeer ervaren rijder met een indrukwekkende cv weten te strikken," aldus Kamelger. " Zijn aanstelling is een cruciaal element in de ontwikkeling van onze nieuwe auto. Zijn ervaring en pure snelheid zou ons moeten helpen om de DTM-auto op snelheid te krijgen. We weten dat het niet gemakkelijk gaat worden, maar we gaan graag de uitdaging aan en kijken uit naar het komende seizoen."
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.