VT31 okt - 10:00
QUALI31 okt - 14:00
RACE 1 nov - 13:10
Home DTM

Officieel: Robert Kubica komt in 2020 uit in de DTM

Officieel: Robert Kubica komt in 2020 uit in de DTM
© DTM

Robert Kubica rijdt in 2020 in de DTM. De Pool komt uit voor een nieuw klantenteam van BMW: ORLEN team ART. De Pool testte in december al een keer voor BMW en die test verliep zeer goed en nu is daar een samenwerking met ART Grand Prix uit voortgekomen.

ORLEN team ART, een team wat opgebouwd is uit de persoonlijke sponsor van Kubica, ORLEN en ART Grand Prix, die actief zijn in de Formule 2. Robert Kubica is de enige coureur van het nieuwe DTM-team. "De DTM heeft me altijd geïnteresseerd", legt Kubica uit. "En de test in december in Jerez wakkerde de honger voor mij nog meer aan. Ik denk dat DTM een van de sterkste en beste raceseries van de wereld is."

"We moeten nog veel leren en ervaring opdoen. Vergeleken met de gevestigde orde komen we hier en daar nog wat te kort, maar we gaan er keihard aan werken om zo snel mogelijk te leren en te verbeteren. Ik kan niet wachten om te beginnen", aldus de Pool.

ART Grand Prix-teambaas Sébastian Philippe is verheugd over de samenwerking met Kubica. "We hebben tijdens de winterstop veel tijd en energie in het project gestoken. We gaan Robert [Kubica] helpen een nieuw hoofdstuk aan zijn toch al indrukkende carrière toe te voegen. In het begin van het seizoen zullen we bescheiden benaderen, maar ik hoop dat we uiteindelijk in de voorhoede mee kunnen vechten", aldus Philippe.

Vacature - MotorsportZ is op zoek naar F1-schrijftijgers (m/v) die autosport in hun aderen hebben vloeien en alles willen weten. Wat we onder andere nodig hebben zijn mensen van tenminste 16 jaar oud die in goed Nederlands een mooi en boeiend stukje kunnen schrijven. Geïnteresseerd of ken jij zo iemand? Check hier de vacature.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Peiling
Lewis Hamilton heeft voor 2021 nog geen nieuw contract. Wat gaat hij doen?
Volgende F1 Grand Prix
Portugal
vrijdag 23 oktober 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 24 oktober 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 25 oktober 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Portugal
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.