Officieel: DTM blaast pre-season test in Hockenheim vanwege COVID-19 af

In navolging op alle gebeurtenissen in Europa rond het coronavirus en de afgelasting van de meest belangrijke race-evenementen heeft de DTM een streep gezet door de pre-season in Hockenheim. De test werd eerder al verplaatst naar Hockenheim, nadat deze voor Monza gepland stond.

Officieel: DTM blaast pre-season test in Hockenheim vanwege COVID-19 af
© Barry Mikkers/mikkers-photo.com

ITR, de organisatie achter de DTM, heeft de pre-season test in Hockenheim helemaal afgeblazen. De pre-season test stond in eerste instantie gepland op het circuit van Monza in Italië. Na overleg werd de tests naar Hockenheim verplaatst. Vervolgens werd besloten om het evenement zonder publiek en later ook zonder enige media te laten plaatsvinden. Vrijdagavond 13 maart om 19:00 uur is besloten om een streep te zetten door het vierdaags test-evenement.

In een verklaring laten ITR en DTM weten: "De gezondheid en het welzijn van alle mensen die betrokken zijn bij de sport hebben onze prioriteit. De hele situatie rond het coronavirus hebben ons doen besluiten om de test af te blazen. Bij het overleg zijn ook Audi en BMW betrokken."

Hoe de rest van het DTM-seizoen er nu uitziet is niet bekend. Het DTM-seizoen staat voorlopig nog overeind en wordt in het weekend van vrijdag 24 tot en met 26 april in Zolder, België geopend. Of dit overeind blijft, is nog de vraag. Maar hierover hebben de ITR en de DTM niets bekendgemaakt.

Gerelateerde onderwerpen DTMCoronavirus
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Emilia-Romagna
vrijdag 16 april
Eerste vrije training
11:30 - 12:30
Tweede vrije training
15:00 - 16:00
zaterdag 17 april
Derde vrije training
12:00 - 13:00
Kwalificatie
15:00 - 16:00
zondag 18 april
Race
15:00 - 17:00
Meer Emilia-Romagna GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.