VT1 9 okt - 11:00
VT2 9 okt - 15:00
VT310 okt - 12:00
QUALI10 okt - 15:00
RACE11 okt - 15:10
Home DTM

Officieel: DTM blaast pre-season test in Hockenheim vanwege COVID-19 af

Officieel: DTM blaast pre-season test in Hockenheim vanwege COVID-19 af
© Barry Mikkers/mikkers-photo.com

In navolging op alle gebeurtenissen in Europa rond het coronavirus en de afgelasting van de meest belangrijke race-evenementen heeft de DTM een streep gezet door de pre-season in Hockenheim. De test werd eerder al verplaatst naar Hockenheim, nadat deze voor Monza gepland stond.

ITR, de organisatie achter de DTM, heeft de pre-season test in Hockenheim helemaal afgeblazen. De pre-season test stond in eerste instantie gepland op het circuit van Monza in Italië. Na overleg werd de tests naar Hockenheim verplaatst. Vervolgens werd besloten om het evenement zonder publiek en later ook zonder enige media te laten plaatsvinden. Vrijdagavond 13 maart om 19:00 uur is besloten om een streep te zetten door het vierdaags test-evenement.

In een verklaring laten ITR en DTM weten: "De gezondheid en het welzijn van alle mensen die betrokken zijn bij de sport hebben onze prioriteit. De hele situatie rond het coronavirus hebben ons doen besluiten om de test af te blazen. Bij het overleg zijn ook Audi en BMW betrokken."

Hoe de rest van het DTM-seizoen er nu uitziet is niet bekend. Het DTM-seizoen staat voorlopig nog overeind en wordt in het weekend van vrijdag 24 tot en met 26 april in Zolder, België geopend. Of dit overeind blijft, is nog de vraag. Maar hierover hebben de ITR en de DTM niets bekendgemaakt.

Vacature - MotorsportZ is op zoek naar F1-schrijftijgers (m/v) die autosport in hun aderen hebben vloeien en alles willen weten. Wat we onder andere nodig hebben zijn mensen van tenminste 16 jaar oud die in goed Nederlands een mooi en boeiend stukje kunnen schrijven. Geïnteresseerd of ken jij zo iemand? Check hier de vacature.

Door: Ries Boogert


Gerelateerd: DTMCoronavirus

0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Peiling
Stelling: De tijdstraf van 10 sec. en de twee strafpunten was een te zware straf voor Hamilton
Volgende F1 Grand Prix
Eifel (Duitsland)
vrijdag 09 oktober 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 10 oktober 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 11 oktober 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Eifel (Duitsland)
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.