Home DTM

Nyck de Vries mag DTM-auto testen voor Audi

Nyck de Vries zal voor Audi gaan deelnemen aan de DTM young-driver test, dat is zojuist bekend gemaakt. De jonge Nederlander wordt al langere tijd gevolgd door het merk uit Ingolstadt. Eerder dit jaar stond hij al stand-by om eventueel Mike Rockenfeller te vervangen voor de races in Moskou. De Duitser besloot toen, ondanks een blessure, toch te rijden.

Nyck de Vries mag DTM-auto testen voor Audi
Foto: Nyck de Vries (Rapax) F2 Bahrein 2017 - Bron: F2 Media

De Vries moest daardoor nog even zijn kans in de DTM afwachten. Tussen 24 en 26 Oktober krijgt de geboren Fries echter weer een kans om indruk te maken op het merk met de vier ringen. De Vries zal de DTM Audi aan de tand gaan voelen op het circuit van de Lausitzring. Audi stuurt vaste coureur Nico Muller naar de test om als graadmeter te dienen voor de rookies.

Naast de Vries laat Audi vier andere coureurs deelnemen aan de test. De Vries is van het vijftal verreweg de bekendste naam in de autosport. De overige Audi rijders zijn: Yann Ehrlacher, Dries Vanthoor, Ferdinand Habsburg en Alex Palou.

BMW heeft tot dusverre slechts twee coureurs bekend gemaakt voor de test. Dit zijn beide Formule 3-coureurs, namelijk Maximilian Gunther en Joel Eriksson.

Foto: Nico Müller (Audi) - Bron: DTM Media (DTM.de)
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.