Nog even en dan doet DTM voor het eerst TT Circuit Assen aan

DTM (Deutsche Tourenwagen-Masters) doet in het weekend van vrijdag 19 tot en met zondag 21 juli voor het eerst in de geschiedenis van de Nederlandse autosport het TT Circuit van Assen aan. En het belooft een geweldig mooi evenement te worden. De organisatie pakt flink uit. DTM in Assen wil je echt niet missen, met op zaterdag een optreden van DJ Fedde le Grand!

Nog even en dan doet DTM voor het eerst TT Circuit Assen aan
© Barry Mikkers/MotorsportZ

Het TT Circuit in Assen greep naast de Formule 1, maar wist wel het populaire DTM aan te trekken. Het populaire toerwagenkampioenschap uit Duitsland weet steeds meer Nederlanders aan zich te binden. En dat is niet alleen omdat de DTM-auto's een turbomotor van ruim 600 pk gebruiken en topsnelheden van 300 km/u en hoger kunnen bereiken. Ook landgenoot Robin Frijns draagt zijn steentje bij voor DTM en de populariteit onder de Nederlandse autosportfans.

Robin Frijns rijdt in 2019 zijn tweede DTM-seizoen voor Audi en doet dat met verve. De Duitse autofabrikant heeft veel vertrouwen in de Limburger en hij maakt in 2019 zijn beste DTM-seizoen mee, sinds zijn debuut in 2018. Over iets meer dan twee weken doet DTM het TT Circuit in Assen aan en er worden ontzettend veel Duitse fans verwacht, maar de DTM-organisatie verwacht ook veel Nederlandse fans die Robin Frijns komen aanmoedigen.

Limburger Robin Frijns (27) staat na drie DTM-weekenden zesde in de tussenstand van het kampioenschap 2019, wat overigens wordt aangevoerd door regerend DTM-kampioen 2018 René Rast. De sympathieke Duitser heeft de DTM-titel sinds eind 2017 in zijn beheer en is ook niet van plan dit jaar de titel niet af te staan. Hij staat na drie rondes op een stevige eerste plek in het kampioenschap.

DTM regels 2019

Net zoals bij iedere raceklasse zijn er ook tijdens het DTM-seizoen sportieve reglementen van toepassing. Regels waar alle teams en coureurs zich aan moeten houden. Wil je alles weten over de DTM regels 2019? Klik hier en lees alles over de DTM regels 2019; de sportieve reglementen voor DTM 2019.

Later deze week publiceert MotorsportZ een compleet overzicht van het complete DTM-weekend en de bijprogramma's op het TT Circuit Assen 2019.

Gerelateerde onderwerpen DTMAston Martin DTMAudi DTMBMW DTMDTM Assen 2019René RastRobin FrijnsTT-Circuit Assen
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Emilia-Romagna
vrijdag 16 april
Eerste vrije training
11:30 - 12:30
Tweede vrije training
15:00 - 16:00
zaterdag 17 april
Derde vrije training
12:00 - 13:00
Kwalificatie
15:00 - 16:00
zondag 18 april
Race
15:00 - 17:00
Meer Emilia-Romagna GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.