Neurenberg zegt 'nee': Kersverse DTM-kalender kan weer op de schop

Woensdag bracht de DTM-leiding een nieuwe herziene kalender naar buiten. Daarop stonden tien DTM-weekenden, die goed waren voor twintig races in drie landen. Maar er kan voorlopig weer een streep door de seizoenopener op de Norisring. De lokale overheid heeft, maakt voor de DTM geen uitzondering.

Neurenberg zegt 'nee': Kersverse DTM-kalender kan weer op de schop
© Barry Mikkers/mikkers-photo.com

Tot begin september zijn grote evenementen in de regio verboden en hetzelfde geldt door het DTM-weekend waarmee de sport het seizoen had willen openen. Het lijkt er dus op dat er weer geschoven moet worden met de DTM-weekenden, en dat wordt een lastige opgaaf.

De DTM zal het treffen op de Norisring nu moeten schrappen en een andere plek op de kalender moeten geven. Voorlopig lijkt het er op dat het seizoen nu op Spa-Francorchamps zal beginnen. Maar ook de lokale overheid in België moet nog de zege over het weekend van 1 tot 2 augustus geven.

Mocht het de DTM-leiding niet lukken om Norisring, en mogelijk ook Spa-Francorchamps bij afkeuring, dan blijven er nog acht DTM-weekenden over op de kalender en dat zou betekenen dat het seizoen begint op vrijdag 14 augustus op de Lausitzring.

Eerder vandaag werd ook bekend dat de W-Series dit jaar geen deel uit maakt van het bijprogramma van de DTM. En dat is ook al geen meevaller voor de DTM, die ook eind 2020 afscheid gaan nemen van Audi. De Duitse  autofabrikant liet eerder dit jaar weten na 2020 te stoppen met de DTM.

Gerelateerde onderwerpen DTMCoronavirusDTM in 2020NorisringSpa-Francorchamps
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:30 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:00
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
17:00 - 19:00
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.